Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

23 december, 2020

Bordsplacering till jul med kuvert, lack & lotter

Nu var min bordsplacering till jul klar även för i år. Jo, även i år fast det bara är jag, maken och barnen. Kanske det just är i år som man ska dra på med alla detaljer för att inte julen ska kännas kidnappad.

Det blev små kuvert med lackade sigill och namnet skrivet på baksidan. Och vad familjen inte vet (de läser ändå inte bloggen, ha ha…) är att det ligger trisslotter i de små kuverten.

Och du vet mitt knep för att få till det där riktigt snygga sigillet av lack va? Att man förlackar på bakplåtspapper och sedan limmar på dem. Du kan läsa mer om lackningen och mina tips HÄR.

Sedan ser du mer av dukningen som jag förberett men inte gjort för först sak det ju ätas frukost på matbordet. Det är makens ärvda finporslin som alltid är med på jul och sedan mina loppisfyndade jultallrikar.

Jag hade ju som idé att alla i familjen, alla 17 stycken, skulle ha som bordsplacering sitt egna födelseår på tallriken. Många tallrikar har jag nu i onödan så att säga. Men jag använder till oss i lilla familjen i alla fall.

Nu kliver kvällen på och det är matlagning till vår danska jul och mandelmusslor i köket som lagas i hop med julmusik och glögg. Senare så är det paketinslagning. Perfekt göra för en uppesittarkväll.

Önskar dig en fin da’n före doppareda’n! Och sedan en riktigt härlig julaftonsmorgon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.