Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

18 april, 2021

Söndagen i april som vi tog tillbaka trädgården

En heldag i trädgården. Att vi kunde få det i mitten av april känns som världens gåva. Så fantastiskt och friskt på alla sätt.

Jag har varit gräsänka nästan hela väckan och jag märker att två armar är helt klart hälften av vad jag är van vid. Det har varit tufft att jonglera vardag med allt vad det är så en skön vårvarm dag i trädgården var precis vad jag, och barnen, behövde.

Och vad är är det bästa för att få tre syskon att hålla sams? Jo att släng in fler barn i potten. Det är verkligen intressant hur det blir mindre bråk om det är fler barn. Så jag hade 6 barn att leka med.

Äldste sonen placerade jag i hängmattan. Första gången för i år och han kände sig reda hemmastadd. Bara det att han måste vara 10 cm längre en senaste gången han låg där. Jösses vad han växer!

Samma kärlek till Kalle är det i alla fall.

Jag krattade hela återvinningskärlen fullt av barr, löv och kottar. Kan inte njuta fullt om det är massa bör (som man säger i Göteborg) liggandes i trädgården. Och vad hittar jag? Jo murklor!!! På en fråga jag ställde på mitt Instagram fick jag svaret att de är giftiga. Så släng på en gång! Men coolt ändå!

Ihopfixad lunch och som sagt; hur lugnt och stilla som helst med fler barn. Till och med stilla samtal och skratt. Ska alltid ha huset fullt!

Något surrade bakom krukan…

Årets första humlesurr. Släppte ut den lille så fort jag fått min dos av sommarljud tillfredsställd.

Och apropå det; första sädesärlan såg jag idag. Ett litet par, han med svart hjässa och hon med grå, gick fint på gatan. Jag gråter alltid när jag ser sädesärlor och svalor första gången på året.

Jag ritade upp en King-bana på gatan. Ljudet av boll mot asfalt – det är sommarljud det!

Dottern och hennes kompis skulle göra boba tea. Jag har ingen aning om vad det är men det är suuuuuupertrendigt just nu.

Slajmiga kulor som ska ligga i te. Okej… inget för mig tror jag.

“Vi har inget att göra” kommer från tre små killar. Bästa botemedlet är såpbubblor. Alltid såpbubblor!

Åh vilka härliga skratt och skrik det kom från killarna. Bäst är ju de här stora formarna som ger jättebubblor.

Boba teet var klart. Jag avböjde men tackade för omtanken.

Till teet skulle tjejerna baka kakor. Jag hade degen åt dem och sagt tiden i ugnen. Men nej, det gick inget vidare.

Gjorde mig en egen fika istället.

Jag har funderat mycket på det här med planteringar. Jag ser mitt flöde på instagram fyllas av dahlior, fröer och massa tips. Alla är proffs och har växthus. Jag har några år försökt men varje år blir det detsamma; misslyckat resultat och jag har bara dåligt samvete för plantor som jag inte ta hand om.

Mitt fokus ska vara att ha en trädgård där jag “bara kan vara” i. Inte hålla på och fixa. Inte för att jag inte skulle vilja kunna utan bara för att jag inte har tiden eller den rätta känslan. Finns ju inget vackrare med sköna somriga blommor men det är inte för mig.

Men! Krasseblommor tror jag mig behärska. Det gör nog alla som lyckas hitta lite jord att stoppa ner ett för i skulle jag tro. Växer som ogräs. Hoppas jag, ha ha. Nu är i alla fall några före erasseblommor satta. Så får vi se vad som händer om några veckor.

Solen letade sig bakom huset och trädgården började bli kall. Solen värmer bra men jag märker att det är verkligen april och inte juni. I skuggan vill jag ha mössa och dunjackan på.

Nu är maken hemma och jag kan återgå till att vara människa istället för att försöka vara bläckfisk. Nu ser jag fram emot en kul vecka. Har faktiskt ett hemma-hos-reportage som ska ske i huset. Det ska bli kul. Jag får återkomma med det.

Ha en fin kväll och start på veckan.

Comments (4)

 • Jag drack “bubble tea” i Taiwan på jobbresor för några år sedan. Det var oväntat gott!! Inte superförtjust i såna knasigheter annars. Då var det nåt grönt te med blobbar som kunde sugas upp, de smakade inte så mycket alls. Kändes lite smånyttigt. Vi talade om att importera “fenomenet” men gissar att Tiktok sköter den grejen :).

 • Min morfar har lärt mig att murklor ska kokas i minst 8 h, sen är det giftiga liksom inget problem längre. Jääättegott att göra stuvning på!

 • Tack! För att du skrev det där om blommorna. Jag får sådan jäkla stresskänsla o känner mig urdålig när man tittar på alla fantastiska blommor i sina flöden. Jag försöker men Ne det blir ju aldrig så bra. Satte fina tulpaner o krokusar men vad tror du hänt med dem? Rådjuren såklart.. ingen på Instagram har rådjur..
  Haha man kan bara skratta åt det men älskar att du inte heller är den där så o frö tjejen! Jag orkar liksom inte titta på fler förberedelser eller blommor på Instagram..

  • Du sätter ord på exakt min känsla. Kanske jag också är en bidragande faktor i många och mycket men instagram kan verkligen få en att känna att man gör liksom “fel” när typ ALLA sätter lökar åt höger och vänster. Jag avundas dem, önskar att jag hade tålamodet men är idag så nöjd med att ha MIN trädgård så som jag vill att min familj ska spendera den korta tiden där i. Och rådjuren… de har jag förlikat mig med. De får gå här för egentligen är det väl deras mark tänkt jag, ha ha.

   Kram
   Helena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.