Följ mig:
Gotland Maträtter Min dag

Härodlat & närfångat till middag

11 augusti, 2021

Innan vi åkte iväg på vår sommarturné frågade vi barnen vad de hade för önskningar, vad de ville göra på sommaren och på de olika platser vi skulle besöka. Äldste sonen hade inte mycket på sin lista men att fiska med farfar på Gotland var en av dem.

Nu var det dags och det skulle visa sig bli till en middag med närgånget och närodlat.

Det är inte bara att fiska utan det kräver sina förberedelser och här visade sonen sitt starka tålamod.

Dottern hakade också på och ville med ut och lägg nät på kvällen. Jag var hemma med lillkillen och vad det jag förstod gick allt bra så vi gick och la oss med tummarna hårt hållna och klockan ställd på tidig timma.

Jag klev upp tidigt och gjorde frukostmackor åt fiskarna och hoppades på att de skulle komma hem med nån fisk så deras förhoppningar inte grusades.

Det blev jackpott visade det sig. Och middagen skulle bli nyfångad sik slog vi fast.

Och än en gång var det tålamod och hänga upp nät.

Som jag nämnde tidigare finns det underbara zucchini från trädgårdslandet så med närfångad sik och härodlad zucchini började middagsmenyn växa fram.

Detta är en av sommarens favoriter och vi gjort många gånger: grillade kryddade zucchinipuckar. Passar till allt.

”Vi dukar!”

Rensade fiskar med citron, olja och kryddor inslagna i folie. Krävs inte mer än så för att det ska bli lyxigaste fisken.

Sik – vilken fantastisk fisk. Att jag inte köper och äter det oftare. Fast det är ju så klart skillnad på nyssfångad och butiksköpt.

Majonässås med härodlad mangold och potatis från granngården.

Bra med sommarönskningar från barnen jag som förälder kan få smaka på så att säga.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

  • Svara Tina 11 augusti, 2021 at 21:57

    Härligt med färsk fisk direkt från hav till bord! Har du provat att grilla fisken utan folie? Jag steker ”portionsfiskar” hela i stekpannan men har aldrig testat att grilla hel fisk. Tänker mig att de får mer ”karaktär” om man grillar dem utan folie…? Eller håller inte skinnet för omild behandling på gallret?

  • Lämna en kommentar

    Close