Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

17 augusti, 2021

Nykär! Vilken fantastisk känsla

Våren 2021 var seg. Det var så många saker som liksom tog musten ur mig och jag kände inte någon riktig glädje fast jag hade de roligaste uppdraget jag någonsin haft.

Jo, jag kände glädje för att göra min största dröm någonsin – att göra min julbok men då det var kantat av så många saker som liksom “stod i vägen” blev upplevelsen inte så där stor som jag önskat.

Min förhoppning om att äntligen få göra en bok och att till 100 procent gå in i det för att fullkomligt andas, äta, sova och leva i min jul uteblev. Svårt att förklara men det är som att få åka på en drömresa men att du inte får med dig bagage och glömt linserna hemma. Du är där men i obekväma kläder och med dålig syn. Typ så.

Med pandemin med allt vad det innebär, att ha rekordkort tid på sig att skapa och då få göra lösningar som inte alltid blev som jag önskat för att tiden inte fanns, att fönstren var igenstängda och det pågick en renovering med högljudda hantverkare (inte deras fel), de två stora barnen som inte hade fritids och svårt att sysselsätta sig fullt ut pga pandemin (inte deras fel) och att min älskade make fyllde 50 (inte hans fel) var några av de saker som också så klart skulle få ta plats i min hjärna. Det blev lite kortslutning och fullsmockat där uppe i hjärnkontoret och jag sov så otroligt dåligt under lång tid. Allt jag ville göra, allt det jag drömt om att göra, gick inte att göra fullt ut. Det slet på mig. Och just den känslan av att missa festen jag själv skapat gjorde mig än mer stressad.

Denna semester och sommar har varit det bästa som kunde hända känner jag nu. Jag är så fylld av energi och kärleken till alla mina uppdrag, mina kunder, min bok och framförallt kärleken till denna blogg har nog aldrig varit starkare. Varje dag har jag känt att jag haft något att skriva och göra här på min lilla hörna av Internet.

Jag har nu en massa roliga jobbuppdrag och alla mina samtal med kunderna gör mig så fylld av energi. Tacksam så det stänker om det.

Och bloggen! Min älskade blogg som nu är tio år. Jag borde ha firat den bättre men det var liksom trångt i huvudet. Den fick inte plats där i våras. Uppdateringarna blev tråkiga och långt mellan varven. Nu är energin stark och tankarna om vad bloggen ska få fyllas med i höst och jul är stora.

Jag hoppas du som följer mig regelbundet och gillar det jag gör känner samma känsla som jag och att det kanske sprudlar lite mer nu. Jag hoppas du också vill följa med in i den mysigaste tiden tillsammans med mig. Hösten 2021 ska bli så härlig och med förhoppningar om en friskare och mer social tid tillsammans med de vi gillar.

Birger  – min lille stjälpreda på min bok. Bara att få skriva “min bok” känns så overkligt och jag måste påminna mig om hur stort det är. 10 års längtan snart i mål!

Tack för att du läser och följer. Om det är något du önskar att jag skriver om, bakar, lagar, pysslar osv får du gärna skriva det. Det hjälper alltid att få input av andra. Tack på förhand.

Comments (4)

 • Vad skönt att allt känns bättre för dig men sorgligt att du inte kunde njuta fullt ut av att skapa din julbok som låter som en riktig dröm . Jag har följt dig genom hela bloggtiden även om jag inte kommenterar så ofta. Jag vet inte om du minns mig men jag var en av julbloggarna som var med på julbloggsträffen på Skansen för flera år sedan, Bloggaren från Skåne som behövde hjälp med hur jag skulle ta mig till hotellet 😉

  • Hej Marie och vad kul att få kontakt med dig igen. Visst minns jag dig. Våra kära julbloggsvänner glömmer jag aldrig. Ni och vi startade något riktigt härligt.

   Vad glad jag blir av att höra att du tycker att boken låter som en dröm. Vet du – det gör mig alldeles överlycklig. Sanna julvänner är ju de som är proffs och om ni gillar denna så är det det bästa betyget.

   Hoppas vi springer på varningen. Kanske på en ny julmarknad.

   kram
   Helena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.