Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

21 augusti, 2021

Inspiration till kräftskiva

Här kommer inspiration till kräftskiva i form av bilder jag tagit för ett jobb. Mitt uppdrag var att skapa en inspirerande dukning för kräftskiva och med det ville jag göra en lite annorlunda dukning och med egna dekorationer. Samt baka den godaste kräftpajen. Men vi börjar med dekorationerna tycker jag.

Inspiration till kräftskiva

Inspiration till kräftskiva

I min kunds design finns det rosa och jag tycker ju att rött och rosa går så himlans snyggt ihop så så fick det bli. Och då med en så där lite pudrig mild rosa.

Jag har ett gammalt inlägg där jag har alla mina tips samlade, snapsvisor att ladda ner, recept, mallar att skriva ut och beskrivningar å passande dekorationer och pyssel. Se HÄR för inspiration till kräftskiva.

Och pajen då som jag också färgade lite rosa, kanske att det inte blev så rosa som jag önskade men jag ska återkomma med utförligt pajrecept och bilder.

Kräftor, paj, tallrikar, bestick och glas på bordet samt ljusslinga med lyktor redan uppe – bara att börja duka.

Att ha bukett med krondill är så fint till kräftskiva. Här har jag även adderat rosor i kruka. Vackert och lite så där vilt. Terrakottan ihop med det rosa och röda blev härligt tycker jag.

Om du inte gillar kräftor är ju detta inte en festlighet alls för dig. Men kanske en rosaröd sensommardukning som denna kan ge inspiration ändå?

Inspiration till kräftskiva

Det är få saker så här års som ger mer stämning utomhus än ljusslingor och glaslyktor med värmeljus. Här har jag gjort papplyktor på samma sätt som de HÄR. A4-papper, sax och lim är allt som behövs. Och metalltråd om du vill hänga upp dem.

Inspiration till kräftskiva

Vad är det bästa med denna paj? Den blir bara bättre om den görs 2 dagar innan. Så om du ska ha kräftskiva så spar man massa tid genom att förbereda en paj innan. Smutt.

Inspiration till kräftskiva

Jag har en hel drös med tips till kräftskivan HÄR men här kommer ett till: små skålar med vatten att rensa fingrarna med mellan varven.

Fint med något i vattnet tex som här; små flytande rosor.

Inspiration till kräftskiva

Det är när augustikvällens mörker sänker sig som lyktorna, både de elektriska i papplyktorna och de levande i glasdito, blir som allra vackrast. Här var middagen över och bortdukad när ljuset var som bäst. Typsikt, ha ha.

Comments (2)

  • Helena! Nu sitter jag här och har precis hittat till din blogg via din bok. Alltså WOW, kan inte slita mig. Ser redan fram emot nästa års kräftskiva och jul när jag ser alla dina pyssel och fina tips. Tusen tack för ett fint arbete, det uppskattas verkligen från oss andra pyssel-älskare ;D

    • Hej Emma! Vad jätteglad jag blir att jag fått dig som läsare via boken. Jättekul då jag tror de flesta har gjort den omvända vägen – de som följt mig digitalt har också köpt boken. Så du är extra varmt välkommen hit.

      Kram
      Helena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.