Följ mig:
Smårätter & plockmat

New Orleans cocktail sauce till shrimp cocktail – räkcocktail på riktigt

9 september, 2021

New Orleans cocktail sauce till shrimp cocktail – räkcocktail på riktigt. Det var ju det jag skulle återkomma med efter den cykelfest vi hade och var på här om veckan. Temat var Hollywood och vi hade fått tilldelat oss att göra förrätt. Vad är mer så där Hollywoodglammigt än en läcker shrimp cocktail tänkte vi?

Jag ska villigt erkänna att när jag tidigare tänkt på räkcocktail så är det som en lite mindre majonnäsig räkröra i ett cocktailglas men det är ju en fuskvariant. Eller kanske en svensk variant? Det ska verkligen vara en cocktail för shrimps. Alltså ett cocktailglas med en dippsås och sedan på kanten hänger stora, rejält stora, räkor. Alltså på riktigt varken mer eller mindre.

Och vad ska man då göra för att få en äkta shrimp cocktail? Man rör ihop en…

New Orleans cocktail sauce till shrimp cocktail

Ingredienser:
2,5 dl ketchup
2 tsk riven pepparrot
2 nypor flingsalt
1 tsk färskpressad citronjuice
O,5 tsk Worcestershiresås
O,5 tsk Tabasco

Gör så här: Riv pepparroten, pressa citronen och häll i resterande ingredienser i en skål och blanda. Smaka av och addera efter tycke och smak. Häll upp i cocktailglas (eller i liten skål som får stå på is i cocktailglasen) och häng upp isade räkor runt kanten.

Extra stora räkor finns ofta i frysdisken hos stora matbutiker. Om du hittar frusna råa räkor kokar du dem i lättsaltat vatten. Räkorna kan med fördel isas innan de hängs på glasen så de är kylda och fräscha vid servering.

Detta var inte sista gången denna rätt serverades i det Lythsak hemmet. Hur lätt som helst att förbereda och den wow-faktor det gav signalerade helt klart att detta var kul. Och det sa slurp vid varje plats. Alla räkor åts upp.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

Lämna en kommentar

Close