Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

6 oktober, 2021

Tips till alla VAB – massa lyssnatips på sagor

Jaha, då blev det VAB idag och då vi är lyckligt lottade med barn som verkar ha immunförsvar starkt som Karlssons klister blir vi lite chockade när det väl sker.

Dagens schema med möten och uppdrag får ställas om. Inga konstigheter – det löser man bara. Det är en egenskap alla föräldrar liksom får i samma sekund som man får höra första hjärtljuden på MVC tror jag.

Det som alltid ställer till det är hur den enooooormt långa dagen ska spenderas för det sjuka, men inte jättesjuka barnet. Jag är helt allergisk mot att sätta barnet med en skärm då det nästan då känns som en vinstlott att vara sjuk. Inte så att jag vill straffa den krassliga knodden utan bara att normaltillståndet med skola och aktivitet ska kännas mer lockande om du förstår vad jag menar. Samtidigt så önskar jag få lite gjort, en klassisk vobb; vab + jobb.

När jag var sjuk som barn gick min kassettbandspelare varm. Alla sagor, musik och av nån anledning band med musikaler som Cats gick på repeat. Och som du kanske kan gissa var utbudet av kasettband inte det största. Lyllos då alla barn som kan få tillgång till Spotify!

Tips till alla VAB – massa lyssnatips på sagor

När jag nu snabbt i huvudet inför denna dag gick igenom vad jag kunde sätta på för något åt vår lillkille blev det:

• Det finns en grym spellista med ALLA Disneysagor samlade så det bara fortsätter och fortsätter. Tom jag gillar att lyssna på dem. Skönheten och Odjuret, Askungen, Toy Stories mfl.

• Om du är i samma generation som jag minns du Trolltider. Bara vid första sekunderna slängs jag tillbaka till tv-soffan och den bästa julkalendern genom tiderna. Då sagan inte har nåt med julen att göra funkar den närsomhelst.

• En favoritsaga är Pelle Svanslös. Älskar rösterna från Lill Lindfors, Ernst Hugo Järegård och Björn Gustavsson

• En riktigt bra film men kanske ännu bättre album är Krakel Spektakel

Dunderklumpen! Finns det någon mysigare saga???

• Jo det kanske skulle vara Astrid Lindgrens sagor då då, ha ha. Rasmus på luffen, Bullerbyn och Pippi mfl. En sagoskatt!

Helt Sant är ett poddprogram från Sveriges Radio och det är ett riktigt grymt program. Skratt blandat med kunskap. Så himla bra program. Speciellt de första säsongerna med Jesper Rönndahl och Josefin Nilsson så spela upp dem baklänges, från äldst till nyas.

Har du fler lyssnartips? Jag tar gärna emot dem.

Om barnet är så där på-sista-dagen-innan-skolan-igen-sjuk/frisk kanske en massa tips på pyssel till barn var ett gott förslag. Kolla HÄR för alla mina samlade pyssel tips för barn.

Ja och sen kan man ju spela spel ihop också mellan varven. Barnen har lärt mig spela kortspelet Dam. Riktigt kul

Så nu tar jag tag I denna dag. Hoppas du får en fin och friskare dag än hos mig.

Comments (1)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.