Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

10 oktober, 2021

1,5 miljoner räddade kaffekoppar

1,5 miljoner räddade kaffekoppar är ett reklaminlägg för Circle K

Visste du att det är stora mängder svinn av kaffe i produktionen? Det finns många anledningar till att ett kaffe hamnar vid sidan av det vanliga flödet i produktionen och därmed inte kan säljas. Ibland är streckkoden eller förpackningen skadad, ibland är rostnings- eller malningsgraden inte exakt som det var tänkt. Det är ju på intet sätt något fel på kaffet och här gick då Löfbergs återigen ihop med  Circle K för att skapa #räddatkaffe att sälja på Circle K över hela Sverige. Och hur mycket är det då vi pratar om? Jo det är hela 1,5 MILJONER kaffekoppar som blivit räddade! Det är ju himlastormande mängder.

Jag med en av alla dessa 1,5 miljoner koppar kaffe som räddats.

#RäddatKaffe av Circle K & Löfbergs

Förra veckan fick jag träffa Löfbergs och Circle K och höra om deras fantastiska projekt. Detta var verkligen nyheter för mig och en rejäl ögonöppnare.

Vi välkomnandes med en kaffebellini. Det var en verkligen höjdare. Kolla in recept HÄR.

En kopp espresso består av 64 bönor. Och varje böna är handplockad, kärleksfullt odlad och att då veta att hela 1,5 miljoner sådana här koppar riskerar att bli svinn gör ju ont i själen.

80–90 % av kaffets klimatpåverkan sker i odlarland, och därför är det extra värdefullt att minimera svinnet av färdig produkt. 

Kaffebönans olika stadier.

Helt unik blandning – varje gång!

Men hur tar man svinnet och gör till en lyckad blandning? I projektet använder Löfbergs kaffeexperter olika sorters kaffe och kombinerar dessa till en unik blandning, utifrån tillgång. Det betyder att samma kaffe aldrig kan kopieras, varje batch har en helt unik smakbild. Denna gång är resultatet ett mörkrostat, välbalanserat och fylligt kaffe, med toner av kakao och torkad frukt.

Gillar du också statistik? Då ska du kolla in dessa siffror. Miljövinster med det räddade kaffet:

• satsningen säkerställer en besparing på ca 60 ton CO2 under första året
• användningen av bekämpningsmedel minskar med 140 kg
• en yta motsvarande 24 fotbollsplaner ställs om till hållbar produktion

Utöver att det är ett räddat kaffe som gör gott för klimatet är det också ett fantastiskt GOTT kaffe. Jag som gärna har mjölk i mitt kaffe blev överraskad över att det var supergott utan.

Så om du nu är på vägarna så ska du till Circle K för en riktigt god och räddad kopp. Kaffe som är gott och gör gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.