Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

15 november, 2021

I år är jag så där galet julig i min stil

Julen 2021 – kommer den vara den mest maxade någonsin? Om jag får gissa så är det ett solklart JA på den frågan. Så många som fick ett tråkigt julfirande förra året. Kanske i ensamhet eller med många förhoppningar skrotade så att i år så vill man ta igen det med råge. Jag kan ju bara från mitt håll som släppt en julbok säga att den skulle inte på långa vägar ha sålt så bra om det inte just fanns ett sådant sug efter jul i kubik.

Och personligen så står jag och trampar och vill bara komma igång med allt. Jag har så många fina saker att visa upp här på bloggen, jag vill pynta rejält i hemmet och bara frossa i alla julens smaker. Men för att inte förta alt så hejdar jag mig lite. Den främsta anledningen är barnen. Jag älskar julen så mycket för jag fick uppleva en längtan och förväntan som barn. Nedräkningen till jul var en del av upplevelsen men det får ju inte blir för mycket fyrverkerier så att när den stora och dyra finalbomben kommer har man redan fått ont i nacken av att titta upp i skyn. Bra liknelse om jag får säga det själv, ha ha.

Men för detta behöver jag ju inte fortsättningsvis drömma och planera. Det jag absolut vet är att jag kommer inte snåla på julens färger, mönster, dofter och ljud. Tidigare år har jag skrivit att min jul ska gå i sobert mörkblått för att liksom vara så där snygg och lite uppdaterad med rådande trend i övrigt. Det kan du glömma att jag gör i år. Här går jag all in på rött, grönt, halm, trä och mässing. Inga spännande utsvävningar åt silver och typ pastell. Det lämnar jag till nyår.

När jag gjorde en fotografering åt en kund där jag skulle välja julartiklar så såg jag direkt att jag var så där nästan fnissigt nostalgisk, traditionell och julosande i mina val. Men so be it! Julen 2021 är en jul jag ska omfamna med värme och kärlek. Vi ska minnas den som året då vi samlades och just FIRADE jul.

Känner du samma som jag? Jag hoppas hur som helst att det jag kommer ladda upp här (och i boken så klart) ska få dig in i bästa mysigare stämning för jul.

Jul

Comments (3)

  • Jepp! Här ska det bli jul i kvadrat!
    …men säga att din bok säljer bra pga av pandemijul förra året är att undervädera dig själv! Vi är många som följt dig länge och då är din julbok icing på julkakan, så att säga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.