Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

4 december, 2021

Vik godislådor att hänga i granen

Du minns min godisgran va? Den som blev en dundersuccé och plundrades redan på julafton. Läs om den HÄR. I den hade jag vackra hängen jag köpt i Wien på den resa jag och maken tog innan den julen. Folieinslagna chokladbitar med hängen. Så himla fint och jag köpte liknande nu när vi var i Berlin på höstlovet (men ah, har ju inte visat den resan än!!!). Men om man nu inte har hängen på godisarna och tex hellre önskar  ha lösgodis, hur gör man då.

Ja man kan ju göra smällkarameller (beskrivning HÄR) som ju verkligen är menade att fyllas med något riktigt gott och härligt eller göra små korgar. Att godiset liksom ligger öppet i dem. Sådana fick det bli och då valde jag att göra små papplådor man lätt viker själv.

Väldigt söta små korgar som både är funktionella och fina i granen. Och garanterat uppskattade av gästerna. Jag ser hur man säger så där typ vid kl 14.53 på julafton att alla får varsin liten korg/ask att ta med sig till soffan och mysa upp med ihop till Kalle Anka och hans vänner. Visst hade det varit mysigt??!!

Klicka HÄR för att se hur du viker en låda av papper i steg-för-steg. Inget lim eller avancerade klipp behövs. bara ett kvadratiskt papper.

För att kunna hänga upp den lille korgen behöver ett band fästas. Jag hålade de sidor med minst antal lager pappersvik och trädde genom ett brett sidenband och knöt på insidan.

Dels är det väldigt vackert med de breda banden för det blir liksom mer färg och attityd men även för bra balansen i grenen.

Julkulor? Näe, julgodiskorgar. Det är det nya svarta!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.