Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

3 januari, 2022

3 julmackor! Mellandagsfrukost hela jullovet

Du vet hur mycket jag gillar julmaten och att jag jag njuter av den alla dagar kanske du inte blir förvånad över. Jag läser många recepttips nu på mellandagsmat – vad gör man med all julmat som är över? är både en fråga många ställer i de facebookgruppen jag är med i samt rubriker de stora tidningarna och hemsidorna slänger ur sig tips om.

Det är pytt med julskinka, korv och köttbullar, det är grönkålspasta, laxpaj och allt-på-en-pizza som det tipsas om. Skulle vilja koka ned alla dessa tips till “addera valfri kolhydrat till din julmat” så är det klart! Jag förstår dock egentligen inte varför man inte bara kan fortsätta äta maten som den är men jag vet att vi alla är olika.

Jag vill då komma med ett tips om att göra goda frukostar med julens rester. Jag som bara älskar mackor kan ju så klart då bara bli världens gladaste när jag får lägga julmat på frukostbrödet.

Jag har ätit en trio av frukostmackor hela detta lov! Nja, där ljög jag – inte på nyårsdagen:

• Rostat levainbröd med edamerost och gul paprika
• Julknäcke med majonnäs, julskinka och grov stark senap
• Rostat vörtbröd med leverpastej, saltgurka, majonnäs och krasse

Ihop med en rykande kopp kaffe, dagsfärsk tidning, levande ljus och radion på låg volym i köket. Där har du min favoritstart på jullovets lediga dagar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.