Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

7 januari, 2022

Det tog 6 dagar & sen var grillen invigd

[wordpay_ad type=”float” blur=1]

Grilla kan man göra året om. Speciellt när man har gasolgrill tycker jag för där är man ju bara minutrar från att ha värmen igång tillskillnad från kolgrill som måste jobbas upp. Sen så tycker jag att kolgrill är tusen gånger bättre att grilla på men det är ett annat inlägg.

Solen sken, det var röd dag så vi var lediga och snön låt perfekt på marken. “Denna dag måste vi bara ta vara på!” sa jag. Vi ringde grannvänner och frågade om de ville ta promenad och grilla korv. Det ville de!

Och ja, sen gjorde vi det. Tänk vad enkelt de kan vara att få till en av de bästa dagarna.

Nu blev det lite mer än bara grillkorv med bröd då vi hade tortillabröd kvar från tacokvällen med mamma, rödbetssallad oc egenlagad senap från jul och så hade maken fått ett ryck och tinat samt kryddat en fläsksida så det blev faktiskt HELT GALET gott.

Säger det igen tydligt här:
Grillat tortillabröd
Rödbetssallad med krispigt äpple
Stekt fläsksida
Sötstark senap med brynt smör
Rostad lök

Inte den vackraste bufféen men en av de godaste detta året, ha ha.

Sen behövde jag värma mig rejält och tände både brasa och levande ljus. Bäddade ner mig i soffan under filtar och med en bok. DÅ kom maken på att det skulle u sitta fint med en Irish Coffee. Något vi vanligtvis njuter av i jultid men helt glömt bort i år. Eller så här; vi hade omedvetet väntat till denna stund, på Trettondagen.

Efter det var vi mätta så det räckte och blev över. Så pass att både jag och maken senare på kvällen hoppad över middag. Blev bara lite goda ostar.

Och detta blir sista bilden på granen för idag fredag åker den ner! Då är all jul borta. Förutom stilton, edamer, sill och annat i kylen. Tur för mig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.