Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

1 mars, 2022

Gör en vårgrupp med lökblommor i gammal terrin

[wordpay_ad type=”float” blur=1]

Att göra julgrupp är en självklarhet men är en vårgrupp inte minst lika viktig och härlig? Nu när vi längtar efter att få se saker, blommor, växter spira igen. Att liksom skynda på våren inomhus med en liten vårgrupp är ett härligt vårpyssel kan jag tycka.

Så här blev det. Men låt oss titta på en steg-för-steg.

Jag var på en promenad och då fick jag med mig hem tre små krukor; tete-a-tete, pärlhyacint och vit scilla. Dessa tänkte jag skulle få bo i en fin gammal terrin som maken haft med sig från sitt föräldrahem. Den är fin men används kanske en-två gånger per år så nu fick den komma fram.

Världens enklaste med att bara dra av krukan och sedan sätta samman.

Men det är ju håligheter som behöver fyllas så lökarna håller sig på plats. Då kom jag på att jag har miljoner kottar på tomten jag kunde fylla upp med.

Och den nedblåsta lav jag hittade på barnens skolgård som ett vackert täcke ovanpå.

Blir ju väldigt likt en julgrupp med vitmossa på. Jag kan aldrig riktigt släppa julpysslet, ha ha.

Och nu hoppas jag på att de ska slå ut. Lät min vårgrupp stå ljust i köket och efter en veka…

… kämpade sig en liten gyllene strålande tete-a-tete fram.

Och ytterligare 3 dagar så var det blommor på alla.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.