Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

2 april, 2022

Blommor, rökelse & musik – sätter stämningen

[wordpay_ad type=”float” blur=1]

“Mamma, varför luktar det eld? Brinner det???” frågar den 8-årige sonen. Han fattar inte tjusningen i den svindyra rökelsen jag köpt, det är helt klart. Jag däremot njuter av att köket, eller ja hela nedervåningen, vaggas in i ett härligt coolness. Jag, via doften, färdas till nån läcker hotellobby där jag liksom sippar på en avancerad drink. Ja, dofter kan få mig att resa.

Samma sak med musik, vilket jag skrev om tidigare. Musik kan verkligen få mig att komma i stämning på massa sätt. Jag har min powerwalk-lista som kan få mig att gå hur långt som helst för varje låt tar mig längre. Sedan har jag min Lördagslounge-lista som får mig att komma in i en sådan där snygg-vuxen-känsla. Att jag inte alls står vid diskbänken med intorkade frukostflingor på faten utan snarare då i ovan nämnda lobby.

Och där har vi mig just nu denna lördag. Jag har gått promenad för att hämta paket och grannen som mötte mig undrade om jag sprungit för jag vara alldeles rosig om kinderna. Fortsatte sedan med att kratta i trädgården så min outfit som jag just nu bär är inte fashion om man så säger. Men strax ska jag svida om till fest. Och då åker musiklistan på, rökelsen tänds (sonen får stå ut!) och jag lämnar den där Helena med barr i strumporna till Cool-Helena. I alla fall i mitt huvud, ha ha.

Jag öskar dig en fortsatt fin lördag. Höj nu volymen och dröm dig bort.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.