Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

1 april, 2022

Fredagslådan att leta i för helgen

Inlägg innehåller adlinks

Hej! Åh då var det fredag och min telefon dog precis, jag har filmat så mycket med den så batterierna tog slut. Så nu kan jag sätta mig här vid datorn, vid bloggen igen. Du som läser min blogg regelbundet kan se att jag inte riktigt varit aktiv här senaste dagarna. Jag ska erkänna att jag haft lite dålig energi så jag har försökt fokusera på några få saker. Denna vecka blev det att bloggen fått vila.

Helgen som kommer kommer bli mest lugn men med en fest på gatan. Men mest ser jag fram emot att tassa runt i sköna kläder och pyssla och fixa hemma. Lite av det jag funderar på blir då min inspiration till fredagslådan nu. Kanske det kan vara något som inspirerar även dig?

En mini-makeover i barnrum

Som jag skrev sist så har vi satt igång en förändring i de tre barnens rum och den kommer fortsätta även denna helg. Kanske det kan inspirera någon att förändra. Här nedan gjorde jag en stor förändring med liten ansträngning. Klart på en dag.

Se HÄR hur jag gjorde och förändrade rummet helt.

 

Frukostfrallor med kalljästa frallor

Inga basket eller vattenpolomatcher tidigt på morgnarna denna helg för barnen så med det kan jag se fram emot hela två mornar med radio, tidning och gott att äta. Kanske banne mig ska sätta en kalljäst deg till frukostbröd? HÄR har du receptet på dessa godingar.

 

Trädgårdsmässan smittar

Jag ska inte alls påstå att jag har gröna fingrar men så här års så fylls ju mina sociala medeflöden med folk som odlar, sätter lökar och beställer fröer. Sådant jag inte göra men jag avundas dem. Nu när det är trädgårdsmässa ute i Älvsjö så märker man vilken tid vi är i.

Förra året försådde jag krasseblommor som sedan flyttades ut. Det gick ganska bra. Det enda var väl att rådjuren tyckte det var mumsmums så det var inte många blommor jag fick se. Kanske läge att börja se över detta ändå.

 

Rensa garderoben, ta fram vårkläder

Nja, ännu har inte vintern släppt oss ur sitt grepp. Medan jag nu sitter här och skriver så singlar det ner små snöflingor utanför fönstret. Men visst vill man ta bort raggsockor, bullsiga tröjor och de grova skorna. Kan man inte få smygrensa lite i garderoben ändå?

Om du undrar hur jag ser ut i vår? Då ser du mig i trenchcoat, vita byxor och skön blå långärmad tröja.

 

Lite påskpynt letar sig in

Sen så har jag så sakteliga plockat fram påskpyntet. Det är alltid lika roligt att öppna lådan med påsksakerna. Fullt av färg och vår vilket gör mig glad. Så u står några färgglada kycklingar på spisen, ett påskris som jag hoppas ska slå ut och sedan en mäktig bukett påskliljor. Kanske inte behövs så mycket mer än så?

Här är de i en bild från förra året. De jag fick ta över från mamma. Många fina minnen med dessa sötisar.

Så här ser det ut på mitt matbord nu. Som starka solar!

För två år sedan gjorde jag dessa. Om du också vill göra sådana här påskliljor av papper ska du titta HÄR.

 

Så nu önskar jag dig en fin fredag så hoppas jag vi ses snart igen. Lämna gärna kommentar så jag vet om dessa typer av inlägg gillas och jag ska fortsätta.

Comments (6)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.