Följ mig:
Smårätter & plockmat Tillbehör

Varm caprese – ja men det borde väl gå?

6 april, 2022

[wordpay_ad type=”float” blur=1]

Varm caprese – visst borde det gå??? En av mina italienska favoriträtter är caprese. Ja du vet den italienska salladen som har samma färger som den italienska flaggan, se min HÄR.

Tomater, mozzarella och basilika  en fantsisk kombination. På sommaren en oslagbar sallad helt ensam, som förrätt eller som tillbehör till grillrätter.

Nu ska ju denna sallad helst vara med solmogna tomater och är då som bäst på sommaren. Men vad säger vi då om de solmogna tomater som lagts på burk? De tror jag är godast varma så då ville jag testa att göra en varm caprese.

Och då två av mina tre barn gav alla sina tummar upp och med orden ”men det var ju jättegott mamma!” så tar jag det som ett gott betyg. vad den tredje sa? Nja, alltså han äter inte tomat om den inte kommer ur en flaska som det står ketchup på så han ville inte testa. Fats ha tittade lite nyfiket på den smälta mozzarellan…

varm caprese

För alla oss smält-mozzarella-fans är detta perfekt. Som en sidorätt, ett tillbehör eller bara något gott att dippa bröd i när man är sugen på nåt och inte vet vad.

Varm caprese – den italienska salladen som varm sidorätt

Ingredienser:
1-2 burkar tomater, gärna hela utan skal
1-2 mozzarella
2-3 msk pesto
salt, svartpeppar

Gör så här: Värm ugnen till 225°. Om du har hela tomater på burk hälls de ut på en ugnsfast form och klipps i små bitar. Dela mozzarellan i mindre bitar och lägg på tomaterna. Hur som helst eller i ränder. Ringla över pesto.

Ställ i mitt i ugnen på galler ugnen och gratinera i ca 15 minuter. Tills mozzarellan smält.

Ta ut och mal färsk svartpeppar över och några nypor flingsalt. Servera omgående.

varm caprese varm caprese varm caprese varm capresevarm caprese varm caprese

Så gott att ha som ett förrättssnack ihop med lite charkisar och nåt glas rödvin. Enkelt och bra.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

 • Svara Monnah 6 april, 2022 at 20:53

  Jag fastar just nu, så detta var fantastiskt (om än lite plågsamt). Ser ju fantastiskt gott ut! Det ska jag prova. Tack för tipset!

  • Svara Helena Lyth 7 april, 2022 at 09:16

   Hej Monnah! Jag vet inte om jag ska säga förlåt eller varsågod ha ha!!! Härlig kommentar 🙂
   Smaklig spis.
   Kram
   Helena

  Lämna en kommentar

  Close