Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

12 juni, 2022

Det är nu du ska satsa på växtgardin

Om du följt mig så vet du att jag har en gigantisk växtgardin i vår matsal, se den HÄR. Jag har adderat med ytterligare en och precis som den förra var den liten när jag löpte den och den har nu växt på upp för karmen av dörröppningen till vardagsrummet.

Jag får regelbundet frågor om min växtgardin då det googlas på just det och läsare trillar då in här (hej på dig förresten som gör det nu) och förhoppningsvis får svar på sina frågor.

Nu vill jag passa på att säga att det är precis nu den stora växtperioden startar. I ljusa juni får porslinsblomman, som jag använder för att göra min växtgardin, fnatt och kan växa flera meter på bara några veckor.

På bara några dagar har dessa små utbrytare fått fart.

Så nu är det verkligen läge att ta hand om sin växtgardin och hjälpa den på vägen. Vill man att den ska vandra åt en speciell riktning får man kratta för det så att säga.

Jag gör det superenkelt och använder bomullstråd som jag knyter mellan spikar som jag hamrat dit vid listerna. Sedan så, försiktigt försiktigt, tvinnar jag de långa stänglarna runt tråden. Inte för hårt för då kan inte blad växa och vecklas ut.

Den stora drar nu ut till vänster över hela väggen där bakom bordet. Spännande att se hur rummet blir om ett tag. Om det blir det på riktigt gröna rum jag önskar.

Fler frågor? Skriv en kommentar så ska jag försöka svara så gott jag kan.

Comments (4)

  • Hej Hanna. Ja det gör jag på de mörka månaderna. Två sådana där näringspinnar var 60 dag oktober till mars.

   Kram
   Helena

 • Jag är en sådan som hittade dig en gång i tiden pga googlade växtgardin ☺️ Din är så fin!! Jag blev tyvärr tvungen att plocka ner vår för att vi hade fönsterputsare och sen blev den inte lika bra när jag försökte sätta upp den igen.

  • Nä men vad roligt. Och kul att du hänger med, gör mig extra glad. Ja det där är ett gissel. Jag hamrade upp spikar lite högre upp när vi hade fönsterrenovering. Tur i oturen vara att växtgardinen hade börjat hänga så den liksom gick att stretcha, ha ha.

   Kram
   Helena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.