Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

24 september, 2022

IKEA jul 2022 – en lite varmare kollektion

Ja du kan tycka det är konstigt men nu kommer alla pressrelease och visningar för julen och jag kan ju inte sitta på händerna när jag får sakerna framför nästan. Och jag vet att väldigt många av er som läser min blogg också vill veta och se de olika julnyheterna.

När min blogg kraschade kom pressbilder och information från IKEA å jag släpar lite på informationen. Men jag har tittat och ska så klart visa de saker jag inspireras av.

Färgerna och maneret känns väldigt klassiskt folkloristiskt. LIte Dalarna i färg och mönster kanske? När jag tittade på vad jag skrev om IKEAs jul förra året HÄR

Så tycker jag så mycket mer om detta. Här är det liksom värme och närhet vilket jag verkligen saknade förra året. 

Ska vi börja med den bild som verkligen fick mig glad? Så klart vi ska.

Denna gran som går åt det maxade hållet är så glad, rolig och fylld av energi. Kreativ också. Det vet du ju om att jag gillar, ha ha.  vet om jag har rätt men jag tycker att denna gran känns brittisk. Kanske har nåt med den där öppna spisen att göra.

En superfin julkalender släpps för i år. Du får vika alla lådor själv och fylla dem med vad du vill. Kommer bli succé, garanterat. men jag undrar vad Rituals säger… De gjorde en liknande förra året och strax efter dem kom Roy Fares med en till hans Mr Cake och blev stämda skiten av Ritauals. To be continued…

Kan vara den mörka väggen som gör att jag känner mig hemma i denna bild ha ha. Uppskattar den maxade men ändå samtidigt avskalade känslan i denna gran. De små pepparkakshusen som hängen var ju för söta.

Samma pepparkakshus men i en helt annan sorts gran. Kul att se samma sak stylad på två olika sätt. det får en tänka på hur mina saker skulle s ut hos nån annan.

Det verkar vara en storsatsning på det svenska pepparkakshuset i år. Byggsatser att sätta ihop själv. Precis a la IKEA ju!

Får jag kalla detta en klassisk gran? Om man skulle ta ett tvärsnitt på hela landets granar så skulle vi nog hamna här. Fin, men inte är denna bild så där jätteinspirerande väl?

Hoppsan. Inte min kopp te alls men för er som gillar det avskalade så måste jag ju ändå ta med. Inte diskriminera någon julvän här inte.

Något jag dock gillar skarpt är denna IKEA-kasse i julmönster. Men nu har man väl tänkt till ordentligt i alla fall. De gånger jag rest i jultid så är det ofta medresenärer konkar sina klappar i blå IKEA-kassar. Slut på det nu alltså!

Avslutar mitt svep (finns så mycket mer nyheter och bilder men här tog det stopp för mig) med den nyhet jag tyckte mycket om, som idé men inte  designutförande. Ytterst personlig åsikt alltså. Ett träd att att klä, att ställa på bordet. Älskar idéen men om jag skulle göra den skulle den se helt annorlunda ut. Om jag får en vecka över så ska jag nog banne mig göra en, ha ha.

Nå? Vad tycker du? Känns det som en jul du blev inspirerad av? Något du blev sugen på?

Comments (1)

  • Jag inspirerades mest av den stickade räv-tröjan på ett av barnen! Undrar hur man kan få tag på den. Och vill bara säga igen så glad jag är att din blogg är tillbaka!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.