Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

19 november, 2022

Första julpyntet uppe med asgammal ljusstake

Ja men då har jag helt klart startat julen hemma hos oss. För det blir ju så när något i pyntväg kommit upp. Hur mycket jag än älskar julen, jobbar med ämnet jul, skrivet en julbok och längtar efter julen så är jag väldigt mån om att inte skynda eller ta ut allt för snabbt. Jag har ett ansvar inför min familj att ha en “vanlig” novent, advent och december.

Vad är detta för ny ljusstake då? När, den är inte gammal alls utan den är närmare hundra år gammal och från början rätt gräsliga faktiskt. Den var köpte min morfar och jag fick lov av mamma att måla om den. Du kan se hur den såg ut och hur jag målade om den HÄR.

Om jag får säga det själv blev den jättefin. Jag är så himla nöjd och har längtat hela året efter att få ta fram den.

Förra året åkte vi på höstlovet till Berlin och i min favoritbutik Manufactum där hittade jag dessa söta små bivaxljus i form av tomtar. Nu är frågan om jag kommer att ha hjärta att tända dem? På julafton… kanske…

Har du passerat en floristbutik senaste tiden kan du ha sett vackra grenar av paradisäpplen. Jag föll som en fura och blir glad varje gång jag ser dem. Jag har aldrig köpt dem tidigare och är nu spänd på hur länge de kommer se så här fina ut. Nån som vet?

Ljusstaken hade ljusmanschetter av mässing och de var ju superfina till det röda.

Och något som också gör sitt till är så klart de honungsfärgade ljusen. Eller nej, de har inte fått sin färg av honung utan färgen kallas honung. Bara för att klargjöra. Och jag vill återigen påminna om att inte använda paraffinljus utan alltid välja 100% stearin. Och ser du det ljus som är udda…? Så kan det bli ibland, ha ha.

Ja vad händer i helgen då? Hos oss är det säsongen med sonens fotbollsträning slut och har avslutning, jag ska fota lite juljobb jag ligger efter med och sedan ska vi göra verklighet av den 50-årspresent vi gett bort, nämligen Bowling&Bubbel. Det blir trevligt. Men först ska vi ha lång frukost med Melodikrysset, tvätta tvätthögar och ta det väldigt lugnt. Behöver det efter väldigt intensiva dagar.

Önskar dig en fin lördag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.