Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

20 februari, 2023

Vår, vinter – det går fort i hockey!

Igår var en det en riktig söndag. Inga måsten, inga bokade saker och riktigt fint väder. Det fick bli en dag hemma och jag skulle ta mig an syrenhäckarna. De ska kapas i februari och denna vårsköna strålande dag var ju perfekt.

När jag står i trädgården och sågar ner syrener så tänker jag på vad det är knas alltså. Att våren är så tidig och att sportloven inte är snöiga längre. Vad synd, jag vill ha mina vintrar långa och kalla för att liksom då förtjäna och uppskatta våren än mer när den väl kommer.

Och se där – våren var en lurig jävel igår och liksom retades bara lite.

I natt kom snön tillbaka och lägger sig just nu fint över hela trädgården. Inte ens 24 timmar mellan dessa bilder.

Gissa om jag är nöjd med att jag gjorde ett galet ryck i trädgården just igår??!! Nu är de syrener som behövde skapas kapade, gången går att gå på igen utan att få ögonen utstuckna av syrengrenar.

Idag njuter jag av vinterlugnet. Jag erkänner att jag inte alls var redo för den där trädgårdshetsen ännu. Nä men så är det – jag har efter nu 10 år i detta hus bestämt mig, eller det var redan förra året, att vi använder våran trädgård till mys, häng, umgås med vänner, läsa bok, sova i hängmatta och ett extra uterum mer än odling och fix. Det är inte för mig. Det är inte för oss.

Så med det så kan jag säga att du inte kan förvänta dig någon odlingsrapportering från mig, inga trädgårdstips vad det kommer till planteringar, sådder eller så. Men gofika i skuggam, svala drinkar i bersån och sköna långa sommarkvällar vid grillen – det kommer det bli massor av.

Det enda jag vet att jag kommer planter/så är blomsterkrasse. För det är idiotsäkert och min favorit. Det duger gott åt mig och oss sommaren 2023.

Så, då var det sagt, ha ha!

Comments (1)

  • Jag tycker det brukar gå bra att beskära syrén i stort sett när som helst, om de är väletablerade. Det som kan hända är att blomningen uteblir, eller blir sparsam, om man klipper bort blomanlagen. Men den kommer igen nästa år.
    Vi brukar gallra bort de grövsta stammarna liksom lite löpande för att få nya blad längre ner i berså/häck. Och så toppar vi och håller in vid behov.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.