Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

19 februari, 2023

Franska sommarplaner tar över min hjärna – kan jag få din hjälp?

Knappt hade vi tagit bort julpyntet, året startat och vardagen tagit sitt grepp när min hjärna riktade sin energi till semestern i sommar. Jo, det är en hel del underbara saker som kommer ske innan dess som sportlov, boksläpp, vår, påsk och försommar men ska man skapa den sommar man vill bör man ju planera. Speciellt om man vill resa runt som vi önskar.

Det jag och maken kunnat reda ut i vad vi önskar så är det att bila ner i Europa och med sikte på Frankrike. Jag har helt klart snöat in på allt som är franskt just nu. Vet inte om semestermålet sattes på grund av det eller om men besatthet av Frankrike nu är på grund av att vi planerar sommaren. Hönan eller ägget, kärleken till Frankrike eller drömmen om semester – vad kom först???

På alla hjärtans dag nu åt vi räkor (kanske inte det mest franska…), ostron och escargot och menyn är ju helt klart en frukt av mina franska drömmar. Jag lyssnar non stop på fransk musik (letar nya Spotify-listor varje dag), plöjde mig igenom alla tre säsongerna av Emily in Paris, har nu en 23 dagar-i-sträck-svit i språkappen Duolingo för jag vill lära mig språket en gång för alla, dreglar över Paris-konton på Instagram, tvingar väninnor att gå på franska restauranger och är allmänt knäpp.

Vår bröllopsresa 2010 var lite annorlunda då vi bilade i en vecka genom Tyskland och Frankrike en vecka för att sedan landa i ett hus i Bretagne vi hade hyrt i tre veckor. Det är till Bretagne vi nu siktar mot att besöka igen.

Någon som har lite tips om Bretagne, husuthyrming eller inte-missa-ställen/saker så får du mer än gärna tipsa. I Bretagne eller i närheten då vi kommer bila ner även denna gång.

Jag har en hel del här på bloggen från Frankrike och jag inspireras (suktas) faktiskt av mina egna inlägg och bilder. Åh som jag längtar redan nu.

Vill du se mer av “mitt” Frankrike så finns de här:
Vårresa till Paris 2019
Tåget till Lyon 2022
Påsk i Paris med familjen 2022
Höstresa till Paris med väninnor 2022

Åh nu får jag sluta. Finns så mycket att längta till och det som inte finns med alls här i bilderna är ju sandstränder, glass i hamnen och frukost i trädgården. Det som vi önskar med att hyra ett hus i en mysig by/stad. Vi får se var vi får napp helt enkelt. Så, om du har nåt tis så var inte blyg – skicka dem gärna till mig. I en kommentar eller till helena.lyth(snabel-a)gmail.com. Tack på förhand.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.