Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

26 maj, 2023

Potatischips med zest samt jalapeñodipp – WOW!

Har du testat potatischips med citronzest? Jag var på en lunch på Rutabaga där ägaren och kocken Mathias Dahlgren skulle laga mat till oss lunchgäster vid chefs table och tipsa om matlagning och han öppnade upp med detta. Helt vanliga salta potatischips med citronzest. Dra mig baklänges vad gott. Så otroligt imponerande hur en sådan lite kryddning kan göra så stor skillnad.

Om du gör detta: tänk på att ha en tvättad ekologisk citron.

Mathias Dahlgren är Sveriges ende vinnare av Bocuse D’Or, dvs VM i matlagning. Så med andra ord kan vi väl då säga att detta snacks är världens godast fredagsmys? Om man tar i lite, ha ha.

Sedan skapade han en lika enkel men magiskt god dipp med den gröna tabascon, dvs den lite mildare. Den som är gjord på jalapeños och inte chili. Han hade kvarg men jag gillar creme fraiche så jag tog det. Hur mycket tabasco? “Typ halva flaskan” sa Mathias. Det kan jag tycka är rätt mycket men så här: när du tycker att du tagit för mycket tar du lite till. Det ska vara rejält start. I med lite salt och ringla över olivolja. Rör samman. Servera med zestchipsen och annat snaskigt. Och riktigt svalt rosé. Där har vi en fredag som heter duga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.