Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

17 juni, 2023

Ensamma, udda karafftoppar pryder bordet

Så vackra och räddade från att slängas. Ja så måste man väl ändå få säga. Dessa karafftoppar som på något sätt kommit bort från sina karaffer )kanske de krasats och endast knoppen överlevde?) finns att finna för bara några få kronor på loppis, second hand och i välgörenhetsbutiker. Så vackra men nu helt brukslösa. Dessa har jag samlat på ett tag som du kanske minns.

Jag fick en fråga om vad jag har karafftopparna till när de fanns med på bild HÄR om dagen. Jo, de har jag med på bordet, i dukningen. Det är inte sällan jag har små glasflaskor med buketter och att då lägga karafftopparna där mellan ger fina ljusspel i sommarsolen tycker jag.

Men sedan har de även en ytterst praktisk möjlighet. När de ligger på duken så tynger de ner och håller emot starka sommarvindar. Och vill man göra det på riktigt då gör du så HÄR och gör duktyngder på riktigt.

Och de är så fina. Tunga som sjutton men ändå lätta i sin glasklara skönhet.

Så som snabbt svar: de fårnytt jobb som vackra (och praktiska) bordsdekorationer. Vad tycker du, var det bra?

Comments (2)

  • dessa karaff toppar / lock är också fina att hänga upp i fönster eller träd som dekoration tillsammans med prismor från äldre kristall kronor som människor inte verkar vilja ha längre, men jag älskar detta och det blir en fin kombo.

    • Jag tänkte på det – att hänga i fönstret men blev lite skrämd av berättelser där solen som gått genom kristall ger starka strålar som kan starta gnistor, eld. Men utomhus där de rör sig i vinden är det väl inte samma risk?

      Kram
      Helena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.