Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

16 juni, 2023

Klassisk negroni fast till många, servera i kanna

En klassisk negroni är mångas favoritdrink. En riktig gammal räv bland drinkar som känns så där Frank-Sinatra-Billie-Holiday-snygg med anor. Enligt sägnen så ska den, som så många andra drinkar, komma från Italien, redan 1919. För några år sedan fick den en revival och blev en innedrink. Så från noll till exakt överallt.

Vad är det i en negroni? Jo det är det som är det roliga – den är inte alls avancerad. Det är lika delar gin, röd vermouth och Campari. Och sedan då toppad med en tunn skiva skal av apelsin. Och gärna serverad i glas med en enda stor isbit – där har du den moderna varianten.

Klassisk negroni fast till många, servera i kanna

Jag fick fråga om att dela med mig av receptet till den stora negronin vi hade på vår grannfest för ett tag sedan. Den vi hade på tapp-kanna. Och det kan jag så klart.

Ingredienser, 1,2 liter:
4 dl gin
4 dl röd vermouth
4 dl campari
1 apelsin
Is

Gör så här: Kyl alla flaskor ordentligt innan tillblandningen. Häll alla ingredienser i din kanna/behållare. Skala av skalet på en tvättad apelsin tunt med en potatisskalare och lägg i drinkblandningen. Lägg i 2 dl isbitar och rör runt med lång sked. Ställ fram för servering.

klassisk negroni

klassisk negroni

Att ha färdigblandade drinkar är en mycket bra sak att ha vid mingelfester. Just när det är sådan här clean drink som inte behöver skakas eller skummas som så många andra cocktails.

Negroni Sbagliato – en bubblig variant

Om du nu kanske är lockad av denna drink men tycker den verkar lite barsk kanske Negroni Sbagliato kan vara något för dig? Då tar du bort ginen och har cava i stället. Men kanske då förhållanden 3 cl röd vermouth, 3 cl Campari och 6 cl cava för en lagom balans.

Sugen på fler drinkrecept? Här finns fler:

Spritz med akvavit
GinFläder
Cointreau Fizz
Vodkadero
Cosmopolitan
Strawberry Daiquiri
Mimosa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.