Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

19 juni, 2023

Citroncupcakes fyllda med Petronella Hallon

Citron- & halloncupcakes fyllda med akvavit är ett reklaminlägg för
O.P. Anderson Aquavit

Recept på hallonfyllda cupcakes med frosting att baka lediga dagar. För ett tag sen hade jag ett event i min trädgård med O.P. Anderson Aquavit och deras nya snaps Petronella Hallon, där fokus för dagen var hållbarhet.

O.P. Anderson jobbar nämligen flitigt enligt devisen More taste, less waste vilket visar sig i deras ekologiska produkter och hållbara material. Jag som också brinner för ämnet bidrog med min dukning och dekorationer som var helt och hållet second hand och av återbruk.

Som aktivitet bjöd jag på cupcakes med Petronella-hallon-fyllning att dekorera. Petronella Hallon är en modern hallonsnaps med lägre alkoholhalt på 25%. Smaken är mild och fyllig med friska toner av ekologiska hallon i kombination med de klassiska O.P. Anderson kryddorna. 

Citron- & halloncupcakes fyllda med akvavit

Ingredienser:
100 g rumsvarmt smör
2 dl  strösocker
2 ägg
1 ekologisk citron (zest samt 3 msk saft)
2 1/2 dl vetemjöl
2 tsk  bakpulver
1/2 dl  mjölk
150 g rumsvarmt smör
200 g färskost, naturell
500 g florsocker
2 tsk vaniljsocker
500 g frysta hallon
2 dl syltsocker
1 1/2 dl O.P. Andersson Petronella

Gör så här: Ugnen på 175°C. Vispa smör och socker med elvisp. Vänd ner ett ägg i taget med slickepott. Riv citronen med zestjärn och pressa saften. Vänd ner i sockersmeten.

Blanda mjöl och bakpulver vid sidan om och vänd ner med slickepott. Fördela smeten i 12 formar. Grädda mitt i ugnen ca 25 min. 

Frosting: vipsa smör & färskost till en smet med elvisp. Häll i florsocker i omgångar & vispa ihop mellan varven. Avsluta med vaniljsocker. Häll över frostingen i spritspåse.

Sylt: Häll hallon med syltsocker i kastrull och låt koka upp. Rör samman till sylt och koka i 10 min. Vänd ner O.P. Andersson Petronella och sjud igen i 10 min, tills sylten blir krämig. Låt svalna.

Gröp ut mitten med en äppelutkärnare/citronpress. Fyll muffinsen med sylt och sätt tillbaka locket. Spritsa frosting och dekorera 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.