Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

25 juni, 2023

Första doppet! Nu börjar jag få semestervibbar

Midsommardagen har väl i min historiebok varit rätt tung om jag ska vara ärlig. Många gånger har en sovsäck rullats ut på något fuktigt golv i nåns sommarstuga och när man väl vaknade var jag inte så pigg på att styra upp aktiviteter. Tur då man blivit vuxen och har lärt sig ett å annat ha ha. För här var det en mycket alert Helena som vaknade enormt utvilad och pigg på att få mig en riktigt härlig somrig lördag.

För de andra i gänget hade ju redan badat två gånger så jag låg rejält efter. När frukost var uppäten och bortrakad var det baddräkt, badlakan, cyklop och snorkel samt solkräm som packades ner. Här ska badas.

Något Gotland har (självklart för öar ju ha ha) mycket av så är det underbara stränder, och kalkbrott som gigantiska pooler, så badmöjligheter råder det ingen brist på. Och många med kalksten som gör att vattnet är klart och allting är väldigt grekiskt snarare än nordiskt.

Och här var det den mest lyxiga campingen jag skådat. Här har glamping blivit ett snäpp bättre. En Rolls Royce med en supersnygg retro-husvagn. Och jag kan meddela att de som ägde det hela satt och drack skumpa i solen på andra sidan. Detta är min typ av camping det, ha ha!

Men vi klättrade ner till vår favoritstrand.

Badsugen lillebror var först i. Han som inte alls är en badkruka tvekade först. Men med 26 grader i luften och 20 i vattnet var han strax i.

Storebror tvekar aldrig. Han badar jämt och i alla temperaturer. Och allra helst snorklar han.

Vilket gav fångst. Men bara för fotot, sen fick den simma vidare.

Stenarna på stranden var jättevarm och det fick mig att tänka på sådan där dyr SPA-behandling med heta stenar. Här var de gratis! Men kanske att de mest blev som ett skönt tyngdtäcke.

Här kommer ett life hack: Du har redan hört och använt schellack, gel-nagellack som sitter hur länge som helst på naglarna så inga nyheter där. Men om du väljer ett gel-lack så nära din egna tånagelfärg så märks inte utväxten lika mycket och då känns de som nya ännu längre. I mitt fall valde jag den färg jag kan kalla “kokt skinka” ha ha.

Sedan for vi tillbaka till huset och fälten med enorma hav av blåeld var som konstverk utanför fönstret.

Vi brukar skratta åt minnet av lillebror som för en massa år sedan, ja HÄR är inlägget, när vi var på Fårö helt sonika spatserade ut på fälten för att träffa Bä-Bä.

Hemma igen var det en välbehövlig dusch och sedan somrig pizzamiddag som om vi var i Italien. Många resor i en här, ha ha.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.