Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

29 juni, 2023

Blommande bullar – torkade blommor på sticky buns

Nu blommar bullarna. Du kanske minns mina rulltårtor med torkade blommor jag gjorde HÄR? Nu är det bullarna som får sig ett fång blommor. Ja, jag kan ju inte låta alla de torkade blommor jag har kvar bara ligga.

Jag bakade dessa bullar efter ett gammalt och lite knasigt recept som jag fick göra om för att passa modern bakning men kom inte riktigt helt fram för att dela receptet. Det ska finjusteras och testas igen. Men vi tar det här med blommorna för de kan ju appliceras på vilka släta bullar som helst, om du har ett favoritrecept. Som DESSA släta vetebullar.

Blommande bullar – torkade blommor på sticky buns

Ingredienser:
Släta bullar
2 msk florsocker
1 msk vatten
Torkade ätbara blommor

För att bullarna ska kunna ta emot bullarna behöver de vara lite klistriga och då gjorde jag en blandning av florsocker och vatten som penslas på med bakpensel. Sedan är det bara att “klistra” på blommorna med samma bakpense. För att fästa dem helt gör jag som decoupage, dvs penslar på ytterligare ett lager av sockerblandningen. Stora sockerlagsdroppar penslas bort.

Låter bullarna stelna på galler och serverar. Väntar man länge så kan sockerkristaller skapas och ge vita fläckar. Inget farligt men ser lite tråkigt ut.

Och så här kan också bullen stanna, när den blir en glaserad sticky bun. Något riktigt sött och lyxigt.

Blått, vitt, lila och gult passar verkligen fint till bullens gräddade yta.

Den lilla tusenskönans, bellisens, små kronblad är sköra och kan lossna så det gäller att pensla varsamt.

Och när de torkade blommornas kronblad blir fuktiga igen kan de också bete sig så pensla försiktigt.

En vanlig och rätt oinspirerande bulle blev med ens mycket mer intressant. Blommor, florsocker och vatten – allt som behövs för att göra dem sommarkompatibla.

Nu vill jag klistra blommor på exakt allt ju – vad med kan jag göra med samma teknik?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.