Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

12 augusti, 2023

Festlig girlang med loppisfyndade grytlappar

Det blev en girlang av grytlapparna! Kommer du ihåg att jag hittade en massa vackra gamla grytlappar på loppisarna i Skåne i sommar? Jag stod där i en fuktig skånsk lada och kände på de enormt välarbetade grytlapparna och kände att jag måste bara göra något med dem.

Fnderade på att göra lapptäcke av dem, som en filt av moromorsrutor men med grytlappar. Men insåg att det kräver ett himla lappande då de är så olika i storlek och stil. Inte omöjligt så klart men lite mer tidskrävande en vad jag tänkt.

Och då föddes idéen om att hänga upp som dekoration. Kanske som en girlang? jajamen!

Jag ångrar mig djupt över att jag inte köpte allihop. Jag valde rött, vitt och blått. varför tog jag inte de gröna??? Åh vad jag grämer mig men det kommer fler loppisar!

Visst ser man handen som skapat dem? Så otroligt vackra.

Jag hade ett rött papperssnöre hemma så jag valde det. Inte den starkaste tråden så egentligen inget att rekommendera utan nog bättre med slitstarkt bomullssnöre men rött är ju snyggt…

Festlig girlang med loppisfyndade grytlappar

Jag gjorde det mycket enkelt för mig och sydde stora stygn med papperstråden och en broderinål. Klippte inte av tråden utan lät den löpa från rullen och bara fyllde på med grytlappar.

Sedan när alla grytlappar var trädda klippte jag av snöret och sedan hängdes den upp på test. Det blev ju hur bra som helst!

Så då var första dekorationen till kräftskivan vi ska ha här hemma om några helger. Då hoppas jag (läs: räknar kallt med) att det blivit lite varmt igen och vi har en fin sensommarkväll och vi kan sitta ute.

Jag ska se om jag kan hitta fler grytlappar i fler färger så girlangen blir ett lite mer lekfullt flaggspel nästan. Och då kanske sy fast dem i ett band så det blir mer hållbart.

Eller så får det vara så här lekfullt och varierat. Kanske ta bort allt blått och då få en julig girlang till december… ja du känner väl mig???

Comments (1)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.