Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

8 oktober, 2023

Sticka pulsvärmare, handledsvärmare & julklappstips

Min mamma har stickat en massa pulsvärmare, handledsvärmare på löpande band till nära och kära och jag bad henne om beskrivningen. För dessa är så sköna nu när temperaturen börjar sjunka och kanske det kan inspirera fler att sticka.

Min mamma gjorde stickbeskrivningar till tidningen Husmodern i var och varannat nummer. Det var inte en enda kväll hemma i huset som det inte lät om stickorna när mamma satt i soffan framför tv.n. Och på matbordet låg jämt fuktiga stickade tröjdelar mellan handdukar för att sträckas. Och så garn! Garn överallt. Var det detta som gjorde att jag aldrig själv tog till mig stickningen – att jag aldrig skulle kunna bli lika bra som min proffsiga mamma? Gott så, vi kompletterar så att säga, ha ha.

Jag tänker också på att detta kan vara ett tips för julklappen. Som mamma skrivit i sin beskrivning nedan. Och jag har ett inlägg med fleratlet förslag på julklappar att göra själv HÄR. Och när vi nu har gott om tid till dopparedagen så passar jag på att tipsa om dem.

Sticka pulsvärmare, handledsvärmare

Lika fina som praktiska är de sköna pulsvärmarna med dekorativt mönster. Sticka till dig själv eller ge bort till nära och kära – att skänka lite värma kan bara vara uppskattat.

Garnåtgång: 1 nystan 50g, tex Drops Karisma.
Stickor: strl 3 1/2

Lägg upp 39 maskor och sticka fem varv räta maskor. Fortsätt sedan sticka i alpstickning med ojämnt maskantal med två räta maskor och två aviga maskor, och avsluta alla varv med en avig maska.

Maska av efter 18 cm (eller önskad längd) och då ganska löst så att kanten inte stramar.

Skapa uddkant: Virka en fast maska med virknål 3 1/2 i varje stickad avmaskning. Två luftmaskor , en fast maska, hoppa över en maska. Virka fem stolpar i nästa maska. Fortsätt så varvet ut. Fäst garnet och sy ihop pulsvärmaren.

Och upprepa, för man behöver ju två…

Beskrivning av Christina Ekbom, ja dvs min kära mor!

Det garn mamma använt är ett sådant flerfärgat garn så det blir en naturlig randning. Mycket effektfullt tycker jag.

annons

Ett annat förslag till julklapp som är 1) garanterat uppskattat och 2) gratis om du plockar själv är torkad svamp. Och hur du torkar mycket svamp enkelt och smidigt hemma kan du se HÄR.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.