Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

12 oktober, 2023

Läskigt snyggt pyssel & pynt till halloween

Att skapa dekorationer som sätter stämningen till halloween behöver varken vara svårt eller ta lång tid. Att dekorera hemmet eller duka bordet med riktigt läckra ljus kan räcka. Blödande ljus är verkligen passande på halloween, se tidigare inlägg med dem HÄR. De tar bara någon minut att göra – den svåraste delen är egentligen att leta fram röda ljus. Och alla som har varit på en restaurang där flaskor agerar ljusstakar och stearin under lång tid har droppat ner, vet att de är vackra men samtidigt lite läskiga, som om de kommit direkt från greve Draculas slott. De har vanligen växt fram under flera år, men har har jag helt sonika snabbspolat processen genom att hälla smält stearin över flaskan.

Snyggt pynt till halloween med flaska & rinnig stearin

Du behöver: 
Stumpar av stearinljus
Stor konservburk
Kastrull
Pinne
Skopa
Gammal vinflaska

Gör så här: Lägg ljusstumpar i en ren, torr konservburk och ställ burken i en kastrull med vatten.

Koka upp vattnet och sänk temperaturen p. spisen, vattnet f.r inte bubbla och skvätta ner i stearinet. Smält stearinet i vattenbadet under omrörning.

Med en ren pinne plockar du bort alla vekar som blir kvar i den smälta stearinmassan.

Låt konservburken vara kvar i kastrullen p. plattan och skopa nu lite smält stearin i taget över den rena, torra flaskan. Sätt gärna kork p. flaskan s. att stearinet inte rinner ner p. insidan.

Låt stearinet stelna mellan varven och fortsätt tills flaskan ser ut som du vill ha den.

Mycket bra återbruk: både den gamla vinflaskan och stearinstumparna kan ju vara sådant du i vanliga fall skulle slängt. Så ja, ett gratis pynt nästan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.