Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

22 oktober, 2023

Heltäckningsmatta fast i rutor – så smidigt att lägga

Inlägg i samarbete med The Rug Project

Nu ligger den där i vår garderobskorridor – heltäckningsmattan. Fast egentligen är det flera mattor. För den här heltäckningsmattan består av flera rutor av heltäckningsmatta. Det gör att det är otroligt enkelt att lägga heltäckningsmatta i ett helt rum, det är bara att lägga ruta för ruta, de är 37 X 37 cm. Du slipper hela rullar av heltäckningsmatta och kan hantera hörn, trösklar, vinklar, kanter utan att ha hela sjok av matta att lyfta. Läs mer om mattorna från The Rug Project HÄR och se alla olika färger

Det är vår lilla garderobskorridor som nu tack vare mattan blivit ett eget rum och fått sig en ombonad känsla. Minns du hur det gamla stora sovrummet delades av till ett barnrum och en garderobskorridor? Annars kan du se det HÄR.

Här är golvet innan. Garderoben har fungerat bra men det har varit en ickecharmig känsla där och jag ville skapa en egen inredning, så att det blev ett eget rum på riktigt. Och då kom jag på att med en bra bas, som en heltäckningsmatta får jag ihop det.

Och efter. Ja men verkligen, det blev precis så där sammanhängande som jag hoppades på. Samt att det blev ett varmt och ombonat rum. Fast att det mest är en passage egentligen så fick den en egen identitet.

När jag stötte på The Rug Project så föll jag först för rutorna. Det kan så klart vara samma färg på alla rutor och du får ett sammanhängande golv, som en klassisk heltäckningsmatta, bara smidigare lagd, men rutor – det är ju något funkishus har. Som i vårt badrum bland annat. Så klart ville jag ha olika färger så det tydligt blev ett rutigt golv.

Då väggarna är kalla ville jag ha ett varmt golv och valde färgerna Coral och Rust. Fina var för sig men även ihop.

Varje ruta har ett klister på baksidan som är superstarkt men samtidigt lätt att hantera så du kan flytta rutorna om du behöver det. Golvet under tar inte skada.

Och så smidigt att då kunna hantera de där ytorna som behöver skäras till som vid trösklar tex. Att kunna ta och göra det smidigt bit för bit är ju toppen.

Som ett gigantiskt pussel ha ha.

Jag är så otroligt nöjd med resultatet och det verkar hela familjen också vara.

Nu hade vi ett fint trägolv under men för de som har golv som inte är slipbara eller att man kanske bor i hyresrätt och vill göra en enkel makeover utan att göra stora ingrepp är detta ett mycket smart och smidigt sätt. De självhäftande mattorna skadar inte golvet som är under och lämnar inga spår.

Jag blir sugen på att göra ett randigt golv nu. Visst hade det varit läckert?? Kanske ränder på snedden och i flera färger? Det hade väl varit riktigt kul. Finns bara möjligheter.

Comments (3)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.