Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

26 oktober, 2023

Spöken av hushållspapper – enklaste pyntet till halloween

Att göra spöken av hushållspapper kanske är bland de enklaste pyntet du kan göra till halloween. Och jag vågar nog sätta en peng på att du har materialet hemma. Så fram med rullen och börja pyssla!

Spöken av hushållspapper – enklaste pyntet till halloween

Vad som behövs:
Hushållspapper
Vatten
Flaskor
Aluminiumfolie
Sprejflaska
Svart penna
Batteridrivet ljus
Högt litet glas

Gör så här: Riv 4 lika stora ark av hushållspapper. Lägg två på varann på vattentålig yta, tex diskbänk. Blöt det tredje under kranen så det blir riktigt blött och lägg ovanpå de andra två. Se till att alla arken ligger lite omlott så det liksom sticker ut flikar. Avluta med det fjärde och tryck till så alla ark blir blöta.

Ta en bit folie och forma till en liten “svamp”. Rund upptill och sedan som ett litet skaft nedtill. Sätt ner denna “svamp” i flaska och lägg över allt blött papper så det liksom väller ner över flaskan. Vik pappret lite så det veckar sig fint.

Spreja vatten med sprejflaska över så allt papper blir riktigt blött. Forma pappret till spöken med många veck. Låt stå och torka över natten.

Lyft försiktigt upp spöket och måla dit ögon och mun. Trä tråd genom huvudet med nål och tråd för hängande spöken eller ställ över ett litet glas på fot, typ snapsglas, med ett tänt batteridrivet ljus för lysande spöke.

Jag verkligen gillar pyssel där materialet som oftast finns redan hemma och inte är svårt att göra. Det är då pysslet blir av kan jag tycka. Det ska inte vara krångligt och kosta massa pengar. Och mina handspöken är också ett bra exempel på det, se HÄR.

Ett litet försiktigt lysande spöke. Jag ser hur varje kuvert vid en dukning får sig ett snapsglas med spöke eller att spöken står uppradade längs med bordet blandat med ljuslyktor. Kan bli effektfullt.

Och kanske jag trär tråd genom dem och hänger upp i lampan över matbordet. Så de liksom svävar fritt och läskigt vid en halloweenmiddag. Det tror jag kan bl läckert.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.