Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

28 oktober, 2023

Busigt med godis. Praliner i papper blir till fladdermöss

Bus eller godis? Varför välja tänker jag då och gör ett busigt pyssel med godis. Because I’m worth it typ. Nä men detta pyssel har jag tänkt på länge och nu när det just är halloweentider så fick jag äntligen ändan ur den berömda vagnen och gjorde mig ett halloweenris med godis i, i form av fladdermöss.

Det finns ett uttryck som är “istället för en bukett” när man ska tipsa om saker att ge till tex nån man ska på middag till. Något som just är lite mer än en bukett. Nu kan jag personligen älska att få buketter men det hör inte hit… Här har jag alltså gjort ett ris med godis i oc det kan ju vara kul att ge bort om man ska på en halloweenfest. Eller göra en själv om man har en halloweenfest, att ställa fram efter middagen och gästerna får ta sig praliner från grenarna.

För det är ju just vad fladdermössen är gjorda av. Vanliga pappersklädda praliner du köper i plockgodishyllan eller twistpåse. Men de får sig en kostym inför halloween. Ja, lite roligare än en bukett alltså.

Busigt med godis. Praliner i papper blir till fladdermöss

Vad som behövs:
Praliner i papper
Svart silkespapper
Lim
Sax
Vita klisterrundlar/Vit penna el färg
Gren
Limpistol

Gör så här: Klipp till en bit silkespapper, ca 15 X 15 cm och rulla in en pappersklädd pralin.

Vrid lite runt kanterna där pralinen slutar och förslut genom att limma liten droppe pappers och vrid så pappret låser sig på båda sidor om pralinen.

Klipp sneda klipp så det blir som fladdermusvingar, se bild nedan, på båda sidor.

Klipp en vit klisterrundel mitt i tu och klistra på den svarta fladdermusen. Placera dem lite snett så blicken blir arg. Om du inte har klisterrundlar går det bra med vit penna eller vit hobbyfärg och pensel.

Värm upp limpistolen och klicka på en generös mängd på baksida av fladdermusen. Limma fast på gren.

Om man inte vill limma upp dem på grenar så räcker det ju att servera på ett fat eller lägga ut över ett bord som ätbar dekoration. Eller överraska barnen när de knackar på och säger “bus eller godis?”. Då kontrar du med detta och barnen får hemliga godisbitar. Så vem är det som busar nu??? ha ha!

Dessa påminner om de sidenbands-fladdermöss jag visat tidigare, se HÄR. Bara det att dessa smakar godare!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.