Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

30 januari, 2024

Sånt jag inte visste om kyckling

I dag var jag på en mycket god och intressant presslunch på Danyel Couets restaurang Allegrine. Han samarbetar med den franska kycklingproducenten Label Rouge och vi var inbjudna att få lära oss mer. Och det måste jag säga, att jag fick lära mig en massa samt förfärad.

Så klart ska vi alla se över våra vanor, hur vi konsumerar, vad vi väljer och framförallt stoppar i oss. Jag tänker på inga sätt komma med pekpinnar eller förmaningar men det är skrämmande hur mycket av köttindustrin inte direkt hjälper oss till varken bättre mat eller bättre klimat. Att med dina val i matbutiken signalera att du prioriterar vissa produkter framför andra är en stark röst till producenterna.

Så klart smakade all mat gudomligt när det kommer från en stjärnkock men jag vågar mig tro att råvaran hade en hel del med hela att göra. Bra råvaror tenderar ju att ge bättre resultat.

Jag ska bli bättre på att göra medvetna val. Många bäckar små.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.