Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

26 februari, 2024

En dejt på Nabo, brasserie på Tegnérgatan

Om det är något jag älskar så är det att gå på restaurang. Jag tror inte jag är ensam om det men kanske att jag verkligen verkligen älskar det! Om det gick att tjäna pengar på att vara restaurangrecensent hade jag blivit det på studs.

Det är så mycket med restaurangbesök jag inspireras av. Det är maten så klart men även inredningen, valet av porslin, musiken, personalen och hur maten stylas mm. Jag vill liksom tas med på en inspirationsresa för alla sinnen.

Och här var jag och maken på en dejt mitt i veckan inne i stan, på Nabo. En för mig helt ny restaurang och jag visste inte så mycket om den mer än att det var en bistromeny och med bla ostron. Det låter ju som ett ställe för mig.

Första intrycket var att det var som en kvarterskrog med familjär stämning och miljö. Med rutiga golv och blandning av stilar och material kändes det väldigt mysigt. Sedan så är det något speciellt med restauranger som ligger på hörn. Det ger bara det en liksom härlig stämning.

En stor bar och jag märker nu när jag ser bilderna att det skiftade färg på golvet för att visa de olika rummen.

Så svåra beslut.

Då baren lovade mycket började vi med drinkar och…

… varma räkor. Och oj så goda.

Min förrätt med röktlaxröra var god men makens märgpipa med vitlöksstekta sniglar åker upp på listan över bland det godaste jag ätit. inget man själv gör hemma om man säger så, vilket ju ger att man ska testa när chansen bjuds.

Jag valde regnbågsöring och den var så god men igen vann makens måltid.

Panerad havsaborre med pommes. En lyxigare fish ‘n’ chips kan man säga.

Öppet kök med fullt ös är alltid kul att se och inspireras av.

Allt med varm chokladsås är en vinnare.

Hde det inte varit en vardag hade jag gärna slagit mig ner på en barstol och testat nån härlig cocktail men det får det bli nästa gång.

En mycket trevlig ny bekantskap är gjord. Nabo åker upp på listan över trevliga restauranger jag med glädje rekommenderar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.