Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

23 september, 2016

Gör egen stumpastake med glasburk & ljushållare

Att göra egen stumpastake med endast en glasburk och en ljushållare är ett perfekt pyssel. Det går snabbt, endast två (egentligen) saker behövs och det blir en sak du kommer använda och njuta av.

Göra egen stumpastake

Nu närmar vi oss hösten och med den mörka mysiga kvällar. Det är dags att tända ljusen och låta de levande lågorna skapa stämningen.

Av alla ljus som tänds blir många till stumpar och riskerar att hamna i soporna då de är svåra att ha i ljusstakar. Om man istället spetsar stumpen kan den få brinna upp helt och hållet. Bara man har en brandsäker bottenplatta.

Då är ljushållare i metall med en spets perfekta att spetsa upp stumparna på och den ljushållaren kan i sin tur sättas genom ett burklock. Burken blir sedan en perfekt förvaring till stumparna. Ljusstake och ljusförvaring i ett.

Göra egen stumpastake med glasburk

Välj en glasburk som är tillräckligt stor för stumparna.
Spreja lock och ljushållare om du önskar ha dem i samma färg.
Med hammare och en spik som är i ungefär samma tjocklek som ljushållarens stödpinne görs ett hål i mitten av burklocket.
För ner ljushållarens stödpinne i hålet och ev fäst med en klick från limpistolen ner  hålet innan hållaren förs ned helt. Sätt på burklocket på burken och den stumpastake och ljusstumpsförvaring är klar!

Göra egen stumpastake

Nu ser jag fram emot alla mysiga kvällar med levande ljus.

Jag gillar även färgade ljus så kanske en till stumpastake i passande färg?

Comments (4)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.