Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

14 november, 2016

Pinsamma skämshörnan (igen) & bästa inspotipset

Kommer ni ihåg hur jag blottade strupen och visade upp mitt (förlåt vårt) skämsrum? Det där rummet, hörnet, garderoben, förrådet som finns i de flesta hem med allt som ska “senare” sorteras och ställas på rätt plats.

Nu har vårt skämsrum blivit vårt sovrum och inte det minsta skämmigt men såklart så gick inte alla de där lådorna, kassarna och högarna upp i rök eller lade sig på den perfekta platsen i bokhyllan eller lådan. Allt har bara bytt location och hamnat i källaren. Väldigt nära utgången så nästa steg är väl just ut.

Jag ser inte det där berget längre fast det är då precis bredvid vår tv-soffa som finns i källaren. Tänk hur hemmablind man kan bli alltså.

MEN NU JÄKLAR! Vi kommer fira jul här hemma med min familj och blir 19 personer och om det ska finnas en chans att vi alla kl 15.00 ska få plats där måste berget bort. Så, nu har du detta löfte svart på vitt: allt ska väck. Började med att ta de där extrema högarna av gamla magasin och tidningar. Enorma mängder av inredningstidningar, mattidningar och några modetidningar. Där har du en fallande prioriteringsstege för mina intressen alltså…

Gör en sådan här tidningsrensning 1 gång på 2 år och då går jag igenom tidningarna och river ur de sidor som fortfarande ger inspiration. För att de ska bli överskådligt lägger jag dem i plastfickor och sätter i pärmar. Detta har jag hållt på med i 10-talet år så det är många blad nu. En hederlig föregångare till Pinterest alltså.

De pärmar som faktiskt används flitigt och tas fram varje år är julklippspärmarna. Först var det en pärm med allt om jul, nu är det uppdelat på julpyssel, julinspo och julmat & -bak.

Och det bästa med att ha denna rensning är att det finns så himlans mycket bra tips som lätta glöms bort men med en påminnelsebläddring kommer idéerna till liv igen. Och att det är världens guldgruva. Den bästa julboken ever skulle jag säga. Innehåller allt. Samt att det är så kul att se hur trender kommer och går. Julen för 15 år sedan var lite annorlunda samtidigt som det blir tydligt hur många klassiker julen innehåller. Samma rätter, samma pyssel dyker upp igen och igen med nån liten ny tvist.

Okej, nu får ni scrolla snabbt för här kommer skämshörnan:

I svart/vitt, lite dimmig och otydlig ser högen inte lika hemsk ut… Men till mitt försvar måste jag ju säga att berget minskat lite från högen i rummet innan.

Snart kommer jag (och ni om jag får till en bra bild) få en ren och större yta. Tills dess njuter jag av allt vackert i mina urrivna, glossiga magsinblad och hoppas att mitt liv ska vara så där tjusigt som det är där.

Comments (3)

  • Är det den stökiga verkligheten folk vill ha kanske jag ska börja inredningsblogga.. jag har det ALDRIG städat… Jag ser absolut din blogg som en ny, smidigare (och billigare..) version av en tidning. En supersådan dessutom!

  • Har också ett gäng pärmar med tips och inspiration hemma. Dock tycker jag att pärmar ser så tråkigt och kontorsaktigt ut att de nu ligger halvt bortglömda på vinden…
    Tänker att jag kanske skulle köpa en skrivare med scanner och scanna in allt för att sen “förvara” grejerna på typ pintrest, men så långt har jag inte kommit än…
    ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.