Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

15 november, 2016

Massa tips på julpyssel & juldekorationer från mitt arkiv

Massa julpyssel var det här! Har vid det här laget massa julpyssel i arkivet (och några just nu på ritbordet) och ger dem lite nytt ljus. Kanske det kan inspirera till julpyssel och -skapande igen.

Tror många med mig kom i rejäl julstämning när snön lade sig som värsta sagoboken förra veckan. Det kändes i alla fall helt okej att börja med julpyssel, tända brasa, lyssna på julmusik och dricka glögg utan att någon egentligen höjde på ögonbrynen. Så för att rida på den snövågen kommer här mina favoriter på julpyssel från arkivet.

Mängder av tips på julpyssel

Snygg grafisk smällkaramell

Chokladhus, både vacker dekoration och smarrigt godis

Julkrans av en gammal pocketbok

Gör en annorlunda snöglob

Julgransdekorationer, små papperstrummor

Ljuslykta av galgar

Vik egen pappersstjärna

Vika pappersgranar

Stämningsfull dekoration med minigran

Skär fram en gran på ditt paket

Marmorera julkulor med nagellack

Väv in din julklapp

Mina bästa tips på hur du lackar julklapparna bäst

Julröd bordsdukning

Måla om ljusstakar till julljusstakar

Dörrskylt av pärlor

Comments (5)

  • Åh tack allra snällaste Emilia! Vilken urfin kommentar 🙂
   Ja, jag brukar alltid undra hur alla andra hinner träna, gå på bio eller sjunga i kör. Detta är min hobby, besatthet och passion kanske, ha ha ha! Och sen så är detta ju en samling som jag skapat under flera år ska tilläggas. Men nu när jag är egenföretagare och har möjlighet att styra min tid så är det klart att jag kan pyssla på arbetstid också. Nyper mig i armen säkert tre gånger per dag.

   Ja, gör kransen!!! Den har hängt hos oss i två år nu och den blir bara vackrare och vackrare faktiskt när bladen gulnar.

   Lycka till
   KRAM!

 • Du är så himla inspirerande?
  Ligger i sängen med feber hosta och snuva.
  Skulle varit i skogen i dag och samlar material till julfönstret i min dotters frisörsalong.Har skyltat där i 1o år.Men ligger nu och inspirerar mig istället huvudet fullt av fina idéer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.