Följ mig:
Hemma hos mig Vardagsrum

Jag har blivit med modulsoffa

12 april, 2018

Då är äntligen soffan på plats! Efter 14 år tackade vi vår gamla soffa för en lång och trogen tjänst.

Redan innan vi flyttade till huset för 5 år sedan var jag sugen på en ny då den vi hade var rätt sliten och det blev inte bättre när vi flyttade från sekelskifte till funkis. Den bulliga howard-soffan kändes liksom inte som besläktad med huset.

Men att hitta och bestämma vilken soffa som skulle få flytta in var inte enkelt. Det jag verkligen kände var att jag ville ha en soffa som var rak i linjerna för att stämma med husets funkisstil och sedan någon riktigt lång då väggen är så lång och bjuder in till just lång soffa.

Det som jag dock inte var sugen på var att ha en soffgavel med armstöd det första man möter när man går in i rummet – så föddes idéen till att ha en modulsoffa med en divan/schäslong som skulle fortsätta ut längs med väggen istället för att vinkla som ett L. Och då vi har en dagbädd i rummet blir det ju även kaka på kaka så att säga.

Här är före och efter:

Den gamla soffan la jag upp under ”bortskänkes” på Blocket och det tog väl 20 minuter och sen var den tjingad. Då den var så gammal och rätt sliten kände jag att det var helt rätt att ge bort den. Säkert kunnat få en slant men ville göra affären snabbt.

Vi använder det här rummet mest när vi alla i familjen sitter med olika saker, som skärmar, böcker, pyssel eller läxor. TV-soffan är i källaren och där trängs vi verkligen då den är på gränsen att funka för oss 5.

Men rummet används så klart när vi har många gäster och vid högtider. Nu får hela tjocka släkten plats!

Och katter, ha ha! För jösses vad katten Bernhard ägt denna från sekund ett. Katten Birger har inte en chans här.

Och som när något nytt kommer in måste något ändras. Det blå skåpet med alla glas var ju tvungen att flytta på sig 10 cm. En ynka bit men då innehållet inte är så där säkert att flytta i grupp var jag tvungen att tömma alla höga glas. En sådan där meningslös syssla.

Och inte bara glas skulle flyttas, även växterna ovanpå. Och då blev det helt plötsligt växtspa i köket. Varför är det alltid så? Börjar i ena änden och slutar med något annat.

Nu är växterna badade, några glas blev putsade och soffa fick sin nya plats.

Sakta men säkert börjar vi få till ett vardagsrum som passar oss. Det har liksom varit en dominoeffekt detta. Jag tänkte att soffan skulle ge en hint om vilket nytt soffbord som skulle passa in, sedan en matta som matchar. Och så då fåtöljerna jag köpte på auktion som ska kläs om skulle också matcha soffan. Nu blev det lite i annan ordning. Mattan köpte jag på en rea hos Layered så den fick snarare ge färg på soffan. Och soffbordet – det funkar jag fortfarande på.

Nu gäller det att fylla soffan med kuddar. Tänker vår och fräscht.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

 • Svara Helena 12 april, 2018 at 20:49

  Såååå fint du har det! Det blå skåpet var kommer det från? Är verkligen superfint!
  /Helena

  • Svara Helena Lyth 12 april, 2018 at 21:30

   Hej Namne! Tack snälla!!! Skåpet heter Kilt och det köpte jag på Asplunds. Design av Claesson Koivisto Rune.
   Superbra skåp!

   Kram

 • Svara Åsa Aabakken 12 april, 2018 at 20:58

  Jättefin soffa får man fråga vilket märke?

  • Svara Helena Lyth 12 april, 2018 at 21:29

   Visst är den fin, enkel och ren. Den är i märket Furninova och jag köpte den på Posh Living i Moodgallerian i Stockholm. Finns i en massa modulvarianter så man verkligen kan bygga sin egna perfekta soffa

   Kram

 • Svara En annan Jessica 13 april, 2018 at 08:55

  Det är så fint hemma hos er! Snyggt och ”inredningsproffsigt”, men ändå mysigt och ”bebott”. Väldigt inspirerande!

 • Svara Kathleen 13 april, 2018 at 11:42

  Katter är ett mysterium. Tre meter lång soffa – men kan inte sova i varsin ände…………….

 • Svara Amanda 13 april, 2018 at 12:45

  Hej! Älskar soffan, precis en sån jag är ute efter. Vilka moduler har du använt för att skapa soffan?

 • Lämna en kommentar

  Close