Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

23 april, 2018

Staycation i Stockholm – utan barn

Helgen blev en minisemester med en staycation i Stockholm. För ibland är att komma bort från vardagen bara några tunnelbanestationer bort.

Jag och maken lämnade barnen hos farfar, tror nästan de såg fram emot helgen än mer, att få FF för ett tag. Sedan var det tunnelbana till city där hela Stockholms innevånare verkade ha bestämt sig att vara. Första lördagen med riktig värme och uteserveringarna var fullproppade.

Vi checkade in på Berns Hotell och klev in i det häftigaste hotellrummet jag varit i: klockrummet. Ett rum i etage med en liten sovhytt bakom den berömda Berns-klockan.

Vi skulle firat vår bröllopsdag i januari men fick spendera dag och kväll på akuten istället och då vi gifte oss på Berns för 8 år sedan blev detta en mycket bra kompensation med att komma tillbaka till “brottsplatsen”.

Så klart var det lockande att ta sig ut till stans uteserveringar men när man har ett sådant fint rum är det bara att titta i minibaren, höja volymen och gör sig redo för middagen. Och så ovant att inte ha tre små troll med sig. Bara två vuxna.

Så redo som man kan bli.

Ner till Berns salonger men vi skulle inte dit utan till Bistron som ligger i Berzelii park.

Där uppe, bakom klockan, ligger vårt hem för 10 timmar.

Jag har alltid gillat denna böjda bistro. Miljön, maten, stämningen och inredningen är allt sådant jag gillar och inspireras av. Dagen efter vårt bröllop åt vi också middag här, då med vår lille 10 månaders. Lugnare måltid för oss nu kan jag säga.

Och detta älskar jag. Porslinet är från 40-talet, tror jag, och hade legat i Berns förråd och användes inte. När bistron byggdes plockades det fram igen och passar så väl in här.

Och det får mig att tänka på detta med unika porslin: görs det överhuvudtaget nu för tiden? Maken har ärvt porslin med målade initialer på valet är så fint och lever vidare i historien. Men vem gör sådant idag?

Efter en måltid som täckte in hela kostcirkeln, alla smaksinnen och fyllde alla hörn i magen gick vi ut i den lite kyligare kvällen.

Tog en liten vända på stan med besök på härliga vinbarer, bäst att passa på. Men som den rätt slitna småbarnsmorsan jag ändå är blev det inte direkt klackarna i taket. När en ostörd nattsömn känns härligare än glamour och flärd på fina gatan är det bara att inse fakta.

Maken upptäckte att det var “skinny mirrors” på rummet då de runda fönstren, bakom mig här, var lite ovala i spegeln. Tyckte väl att jag var lite piggare här 😉

Nu skulle vi ner till frukostbufféen. Jag som är frukostmänniska hade sett fram emot detta enormt.

Älskar bufféer. Njuter så av att få välja på så mycket gott och ta sig tid att äta med en tidning.

Stora blommande körsbärskvistar påminde om Kungsträdgården ett stenkast bort så efter utcheckningen gick vi dit.

Så fantastiskt med denna allé av rosa blommor. Nu var det inte så många som var utslagna men gav en hint om vad som kommer ske inom några dagar. Då det blir som ett rosa tak här. Nån som kommer gå dit? Då ses vi!

Att ta en minisemester utan att lägga en krona på transport, utöver SL-kortet, måste bli en vana. Så härligt att komma bort, fast hemma.

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.