Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

3 mars, 2019

Jag är beroende av frukost!

Sedan jag började gå på judo med lillkillen på lördagsmornar har jag blivit berövad en viktig sak – en lugn lördagsmorgon där jag lyssnar på P4 med Ring så spelar vi och sedan Melodikrysset. Jag vill sitta länge med min frukost och läsa tidningen. Ingen stress utan en nästan provocerande lugn start på helgen.

“Men – det är väl bara att ta den frukosten på söndagen” tänker du. Ja, jo, men det är inte samma sak. Lördagsmornar och jag har en speciell relation.

Men då tar vi så klart igen detta på söndagen och bufféen bullas upp. Idag är det en “vanlig” frukost och ingen brunch som jag annars också älskar.

Jag har jobbat som frukostvärdinna på hotell back in the days och jag verkligen älskar att bygga upp bufféer. Det är något med den där generositeten jag uppskattar. Och jag har ju insett att kategorin Frukost här på bloggen ständigt matas med nya inlägg och tips. Kanske ska gör mig en frukostbok en vacker dag…

Ja, då säger jag hej hej här från köket och önskar dig en fin söndag. Hoppas din också får starta långsamt och gott.

Comments (4)

 • Gör en frukostbok!!!
  Jag är också anhängare av lördagsfrukoostfeelingen med en dag ledig till, radion på med ringsåspelarvi och mys. Love it. Älskar också tips på vackra upplägg. Köpte Jamie Olivers bok nu på rean-han hade (den blå boken) ett helt kapitel med fina frukost-recept. Tack för en härlig blogg.
  Lena Engman i Bankeryd

 • Frukostbok! Hur genialiskt?! Och du kommer göra den så bra! Och inkludera spellistor, katter och tidningsutbud för att göra frukostupplevelsen komplett. Do it!!!

  • TACK!!!! Wow, vilket gensvar. Så kul. Tror jag mest tänkte högt men när nu ordet är ute så börjar jag leka med tanken. Hade ju varit drömmen om att få göra en bok. Ska se om jag vågar…

   KRAM!!!

 • Älskar frukost!!! Den får man inte hoppa över! Så mysigt när man har gäster på besök som sover över och man kan bulla upp och göra en så fin o mysig frukost! De blir alltid så imponerade o säger att det känns så lyxigt! Härligt att kunna skapa det när man bara har slängt ihop lite ur skåp o lådor men lagt upp det snyggt! Tända ljus, tidningen o Melodikrysset är givet om lördagarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.