Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

19 september, 2023

Tisdagsfrukost – man gör så gott man kan

Vardagen är här och jag påminner mig ständigt om dess fördelar. Vad jag såg fram emot där i slutet av sommaren och vad jag hade för både förhoppningar och “nyårslöften”. Att jag inte redan nu i mitten av september börjar vackla.

För mig gäller det att lyfta vardagen och de där små stunderna så gott jag kan. Ni som läser bloggen får se endast dessa små godbitar så tvättberg, försenade fakturor, i-all-hast-nudel-middag och “men va fasiken, du skulle ju göra läxan/packa ryggan/städa rummet” slipper ni, så var inte oroliga – det finns så klart även i alla bloggares/influncers hem. Bra att påminna om då jag själv håller andan när jag ser vissa konton av skönhet. “Bråkar de aldrig om skärmtid? Hur hinner hen med allt? Vardagen där verkar vara konstant sommarlovssemester…” Ja ni fattar.

Men denna tisdag vaknade jag orimligt tidigt. Jag var bort i helgen på hotell (återkommer med det) och med det tror jag att jag liksom blev jetlaggad ha ha. behöver nästan ta en Nap mitt på dagen, somnar tidigt och så klart vaknar tidigt och så har det varit två nätter. Måste styra om… Men tillbaka till morgonen. Så när jag nu vaknade tidigt kunde jag göra en av de där sakerna jag haft på min “nyårslista” – få vardagliga saker bli lite mjukare. Och en frukost på en tisdag med tända ljus är precis en sådan sak. Barnen sitter vid bordet i snitt 7 minuter men de 7 ministrarna blir ju väldigt mycket mysigare med tända ljus.

Vi har verkligen olika frukostar utifrån både säsong och smak. Nu har vi haft en period av chiapudding men det signaleras från visst håll (lillebror) att det inte är så jääääätte gott och han vill ha gröt. Annars har det varit en rätt oinspirerad macka som varit standard. Men då det krävts mer har det varit gröt. SÅ nu är vi nog i en övergångsperiod. Kallare ute – varm gröt får börja dagen. Rimligt ändå.

Och jag vet inte riktigt vad jag tycker om chiapudding heller om jag ska vara ärlig. Första skeden ger lite “hoppsan så slemmigt” och sedan säger det slump och allt är uppätet. Men puddingen blir ändå bäst ihop med en rejäl klick av yoghurt och även lite jordnötssmör. Ja kolla in DETTA inlägg så ser du.

 

Jag släckte ljusen och skrev detta inlägg kl 08.20 och jag skulle lägga upp. Men det ville inte datorn. Den sa nämligen att mitt virtuella minne var slut. Jaha, det var ju tråkigt. Jag är helt värdelös vad det gäller admin och hantering av mina grejer. Jag fick föra över bilder och radera hur mycket som helst för att frigöra. Den där lilla startskivan var liksom proppmätt. Så nu är det gjort och jag kan posta.

Jag ligger dessutom lite efter min bloggen och vill sätta mig och skapa kul content för i huvudet är jag full av saker men har svårt att komma till skott.

Ja, du får väl se hur bra jag blir på att få ut mig det hela. Tills dess:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.