Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

15 juni, 2019

Kylande isblock med jordgubbar & citron

Ibland måste man ha rejält med kyla och då räcker inte små isbitar. Då är hela kylblock perfekt att göra.

Och att fylla dem med något vacker och ätbart gör det hela ännu roligare.

Frukt och friska färska örter är alltid gott till saft och annat. Och det ger ju också vackra dekorationer tänker jag som är lite nördig.

Men små isbitar försvinner så snabbt i stora ishinkar så jag önskade göra hela isblock. De kan så klart göras utan något i men det blir ju så vackert om isblocken pyntas med tex citron, jordgubbar och färska örter som citronmeliss och mynta.

Lägger jordgubbarna på citronmelissbladen så de inte flyter iväg och fyller på med vatten. Får stå i frysen tills allt vatten blivit till is.

Men i de små isbitsfaten kan det också läggas frukt och grönt så klart. Och de ger ju verkligen även smaksättning då de hamnar i glasen.

Ett dygn senare är isen klar. Frostig och så vacker.

Blocken nästan ryker av köldånga. Så perfekt att kyla hela ishinken, eller baljan, med.

Fyller isbaljan med härliga drycker och saftflaskan fick fyllas med min flädersaft från förra sommaren. Och snart är det dags för ny saft, sett at flädern slår ut nu. Annars så är min citronlemonad också bra att festa till med.

Så mycket sommar i detta – perfekt till midsommar.

Så vackert när frukten och bären är frostade. Isblocken har olika stadier av liv; först frostig och sedan helt transparent för att sedan bli till bitar. Vackert så!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.