Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

3 oktober, 2019

Det bästa på kanelbullen: bullfiléen!!!

När du äter en kanelbulle – vad siktar du på då? Tror det är en minoritet som tycker den yttersta ringen av kanelbullen är det bästa och lämnar den saftiga kärnan; bullfiléen där hän. Eller vad säger du?

Det bästa på kanelbullen: bullfiléen!!!

Men att få torra kanter är väl ofrånkomligt? Nja, inte om du bakar en butterkaka (läs HÄR) eller om du som jag gjorde i förrgår – lägger de ogräddade bullarna tätt i en form med hög kant så de liksom jäst och gräddas ihop. Vips så försvann alla torra kanter och alltihopa blev en saftig bullfilé!

Ja jo, nu tänker du, som vän av ordning, att det visst är kanter på denna  men inte lika mycket som om det hade varit lösa bullar eller hur?!

Jag har ett favoritrecept för vetedegar som ger de saftigaste kanelbullarna och det är DETTA RECEPT med kall degspad. Jag hade inte tiden att jäsa så länge som den kalla degen behöver så jag valde mitt förra favoritrecept som har mycket kortare jästid, läs det HÄR. Men nu blev jag påmind om hur mycket bättre den kalla degen är. Inte alls dåligt recept, nej då, bara att det andra är så ini bängen himlens bra. Får göra ett bak till.

Istället för att toppa med pärlsocker, mandelflarn eller hackade nötter så valde jag en frosting.

Frosting till bullar

Vispa ihop florsocker med några droppar vatten i taget och rör ihop med gaffel eller liten visp till en rätt så fast men ändå riving smet. Ringla över bullarna med gaffeln/vispen och låt stelna.

Tycker det ser så där härligt inbjudande ut. Inte så perfekt utan det blir vad det blir. Något det verkligen blir är gott!

Kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.