Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

27 februari, 2020

Jag har gått från Tant Gredelin till Tant Brun!!!

Ja det är bara att inse – livet går i vågor och allt har sin tid. Jag har helt klart gått in i en ny era!

Som barn älskade jag att få höra pappa läsa alla sagorna om Tant Brun, Tant Grön och Tant Gredelin om och om igen. Så klart var jag Lotta med min påhittade jämnåriga bror Petter (mina tre bröder är ju så mycket äldre än jag) som fick bo hos tanterna och njuta av deras olika personligheter. Tant Grön odlade de godaste päronen man kunde tänka sig, Tant Brun bjöd alltid på nybakade bullar och Tant Gredelin – ja vad gjorde hon egentligen??? Bjöd på karameller och virkade dukar? Spelar ingen roll, hon var den vackraste och den jag ville bli som stor.

Korkskruvar vid tinningarna och massa spetsar på den gudomligt härliga lila klänningen. Bara ordet gredelin får ju vem som helst att bli betuttad. Tant Gredlin var lite så där bortklemad och tråkig kan jag idag se men då, som barn, var hon så där perfekt prinsessig som jag drömde om att få bli. Knyppla, brodera, pyssla och pynta. En kreatör, inredare eller kanske tom influencer med den tidens mått mätt kanske?

Nu vet jag inte om jag blev så där vän prinsessig eller välklädd för den delen heller men kreatör blev jag i alla fall. Men nu då? Vilken tant är jag nu?

Tant Brun om man får se på vad jag håller på med.

Jag har alltid älskat att baka men nu har det tagit helt nya nivåer. Jag vågar göra saker på fri hand och barnen identifierar mig som en bakare. “Du borde vara med i Hela Sverige bakar” kan de säga. Inget som någonsin kommer ske men bara att de ser mig som en som får fram godsaker i köket gör mig superglad. Som Snickerskakor tex.

Så: here comes the era of Tant Brun!

Det får ju mig helt osökt att undra: kommer det komma en Tant Grön att ta över min kropp i framtiden? Om nu tanterna avlöser varann så är det det ju helt rimligt.

Kan det bli så att jag också blir en som samlar dahliaknölar, försår och ympar fruktträd? Det ska bli spännande att se när jag formas till någon annan. Eller, kanske jag blir en barsk Farbror Blå…?

Comments (2)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.