Följ mig:
Bakning & Godis

Fredagsmysgodis! Bräck av jordnötsringar, choklad & karamell

28 februari, 2020

Om jag måste välja mellan sött godis och salt snack så faller alltid mitt val på det salta snackset. Men om man kunde kombinera de båda, visst borde det då bli en dunderhit?

Lite så tänkte jag när jag ville testa att göra en sorts bräck med choklad, jordnötsringar och sedan en karamell ovanpå. Blev som ett härligt sött och salt snacks.

De här bitarna tänker jag att jag ska göra ännu mindre bitar och liksom strössla över glass. Minns du också 80-tals-glassen Snacks? Helt klart min bästa glass genom tiderna. En vaniljglass med salta jordnötter, karamellsås och sedan doppad i choklad. Tror det kommer bli toppen.

Tills dess har vi goda snacksbitar i frysen att plocka fram när det önskas godis. Och till fredagsmyset när det främst ska vara snacks så får dessa vara med ändå.

Bräck av jordnötsringar, choklad & karamell

Ingredienser
150 g jordnötsringar
300 g blockchoklad, hälften ljus och hälften mörk
2 dl socker
100 g smör

Gör så här: Krossa jordnötsringarna och sprid ut på plåt/form med bakplåtspapper. Smält chokladen i vattenbad över kastrull med kokande vatten och häll över de krossade jordnöstringarna. Vänd försiktigt så all choklad blandas in.

Häll socker i kastrull och koka upp under uómrörning. När allt socker smält klickas smöret i i bitar. Rör ner smöret i sockret tills det blandats till en karamellsås. Häll över choklad- och jordnötsblandning.

Låt stelna och ställ svalt. Dela, skär till bitar.

Kan vara den perfekta kombination av salt, sött och karamelligt faktiskt. Detta och Snickerskakorna är mina nya favoriter.

Mer gotta till fredagsmyset? Här har du!

Dajm-sugare istället för dammsugare
Chokladbollar med jordnötssmör
Roliga muffins
Små frusna bananglassar
Rischoklad
Karamelliserade popcorn
3 Kakadegar som är okej att äta
Choklad-kopp-kaka i micron på 40 sekunder
Gör egen kexchoklad
Chocolate Chip Cookies
Egna dippade  glasspinnar
Chokladdoppad strut med fruktsallad

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

Lämna en kommentar

Close