Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

16 maj, 2020

Gula ärtor – tre saker att trolla fram ur dem

Jag köpte gula ärtor och det gjorde även maken. Inte så att vi direkt snackat om hur härligt det är med gula ärtor men av nån anledning gick vi båda och köpte stora lass samtidigt.

Talesättet when life gives you lemons, make lemonade kanske kan appliceras på gula ärtor också? Men då i tre så att säga; när du köper för mycket gula ärtor gör du ärtpåsar, odlar ärtskott och kokar ärtsoppa.

Gula ärtor

Planterade mina ärtor för lite mer än 2 veckor sedan, inlägget HÄR, och hur du gör kan du läsa HÄR. Nu har jag ett helt fång att klippa och ha till maten.

Och till Nyhetsmorgon sydde jag ett gäng ärtpåsar bara för att det är världens bästa grej att leka med. Läs mer om ärtpåsar HÄR.

Gula ärtor

Och ärtsoppan då??? Ja, där går mitt arkiv bet. Har ju inte gjort någon ärtsoppa som fastnat på bild och i blogginlägg. Det måste det rådas bot på. Lämpligt valfri torsdag och så ett lass pankisar också. Och de har jag i alla fall bloggat om, ha ha. Se recept och pannkaksbuffé HÄR och bästa tipset och trixet för pannkakor HÄR.

Comments (2)

  • Ärtsoppa är underskattat och är en favorit här hemma, vi tillagar den i fördel i en långkokare när vi är iväg på jobb så är maten klar när vi kommer hem, smidigt o bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.