Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

18 maj, 2020

Men, den kunde ju hängas upp – väggtallrik är fint

Inlägget innehåller en adlink

Väggtallrik igen! Hur roligt är det inte att upptäcka något nytt i hemmet, fast det är gammalt??!

Jag har ett favoritfat som jag ofta lägger upp saker på, allt från kakor till grönsaker och även ting när jag ska plåta pyssel. Du har garanterat sett det i mina bilder tex HÄR. Det är så vackert i sig men även i en väldigt bra storlek. Ett riktigt bra loppisfynd.

Döm då av min förvåning när jag diskade det sist och såg att det var hål i i fatbasen (eller vad man ska kalla det) undertill. Sådan hål som är menat för väggfäste. Det är inte bara en vacker tallrik – det är en väggtallrik.

väggtallrik

Visste ju att fatet passade i köket med sin gräddvita färg så det var lätt att placera det i köket på väggen. Fint under kransen jag gjorde av en pocketbok för hela 5,5 år sedan! Se den HÄR.

Och om du undrar vilken fantastisk jumpsuit jag har så finns den HÄR (adlink)

Hänga upp väggtallrik

Så smidigt att bara föra igenom ståltråd och vira ihop.

Ja, nu får du kolla på baksidan av alla dina fina gamla tallrikar. Har du någon du vill hänga upp kanske?

Mina jultallrikar är samlar tallrikar (syns HÄR) och de har alla två små hål för att kunna hängas upp. Men då jag nu har 45 stycken i min samling så kommer det inte på frågan.

väggtallrik

Nu kommer jag ju leta efter väggtallrik vid första bästa tillfälle på loppis i sommar (om det kommer bli några sådana där stora…?)

Och återigen – så himla bra att kunna fynda hos sig själv ändå. Det finns ju ett tips för barn och deras leksaker att inte ha allt framme utan byta lådor så att säga. Saker de inte sett på 6-8 månader blir ju då intressanta igen för man blir ju hemmablind.

väggtallrik

Detta är min tredje väggtallrik (du ser väggen med andra två tallrikarna HÄR) och det sägs att när man göra något en tredje gång är det tradition. Gäller det även för inredning? Kanske inte va, ha ha.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.