Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

4 juni, 2020

Steka grönsaker med ägg i samma panna

Jag ville testa att steka grönsaker med ägg i samma panna som en snabb lunch. Och så klart för att jag gissade att det skulle bli en himla trevlig liten rätt att servera. Liksom härligt och snyggt att göra och servera rätten i stekpannan.

Nu gjorde jag det lite piffigare då jag valde att göra två mindre serveringar. Vi är två som jobbar hemifrån nu här, jag och maken och då jag har två små gjutjärnspannor valde jag att gör det i dem men det hade ju blivit lika härligt med en och samma panna. Mina stekpannor har jag köpt HÄR (adlink)

En perfekt “man tager vad man haver-rätt”. I med allt man gillar liksom. Jag gillar grillad avokador (se mer om det HÄR) så jag tog med en här. Blir extra härligt med olika texturer på ingredienserna i rätten.

Steka grönsaker med ägg i samma panna

Ingredienser
Valfria grönsaker som är bra att steka; paprika, körsbärstomater, zucchini, aubergine, lök, svamp, förkokt potatis mm
smör/olja
1-2 ägg per person
salt, peppar, timjan, andra favoritkryddor

Gör så här: Skär alla önskade grönsaker i stora bitar. Hetta upp stekpanna och smält smör eller ha i olivolja. Ha i grönsaker och stek så de blir mjuka och får yta. Kan ha i omgångar om det är olika typer av grönsaker med olika stektider. Krydda rejält.

Gör plats bland grönsakerna i stekpannan och knäck i ägg. Stek färdigt tills ägget stelnat och servera sedan hela pannan (eller portionspannor)

Ja, som en variant på den klassiska grönsaksomeletten kan man ju säga. Inte krångligare än så!

Perfekt nu när vi går mot den bästa skördetiden. Bara att frossa i allt det goda som kommer.

Älskar att laga mat som blir så där härligt att även se på, att uppleva så att säga. Ger en extra krydda bara det.

Hoppas du blev inspirerad att steka fram din lunch eller middag.

Comments (1)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.