Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

11 juni, 2020

Sånt vi inte visste när vi köpte huset

Har du varit och tittat på hus eller lägenhet någon gång vet du hur det är. Du har ca 30-45 minuter på dig att avgöra om huset/lägenheten kan bli ditt framtida hem, bli ditt största köp i livet och kanske göra dig skuldsatt över öronen. Så många tankar som måste sorteras och behandlas; ekonomin i bostadsföreningen, är huset dränerat, vilket ljusinsläpp är det, behöver kök/badrum renoveras, var ska julgranen stå… Och sedan om du är i familj, alla ska vilja ha samma hus/lägenhet. ett obegripligt att det säljs så mycket hem ändå då man kan få beslutsångest för mindre egentligen.

När vi tittade på detta hus november 2012 kom jag och maken vid olika tidpunkter. Han lämnade barnen hos mina föräldrar och jag kom springande från jobbet. Jag klev in och slogs av hur svår dörren var att få upp. “Inget bra hus detta” vet jag att jag tänkte. Ändrade mig snabbt när jag klev in i köket. Det hade allt jag och vi drömt om. Ringde maken och han visade sig vara i huset, i källaren. Han hade hittat matkällaren. Tror vi där och då blev helt förälskade i huset. Här kan vi leva och kalla för hem.

Det var som sagt grå november och jag tänkte att jag måste ju se på trädgården. Inget är vackert i november så det var svårt att förstå hur den i vanliga fall skulle se ut. Rätt stökig tomt med mycket buskage och stenhällar. Ingen trädgård att spela kubb eller krocket på.

Efter en helt osannolik budgivning vann vi. Hade aldrig vågat drömma om det utan var helt hundra på att vi inte kunde hänga med i budgivningen.

Ett halvår senare fick vi nycklarna och klev in. Har inlägg från det första mötet HÄR. Då fanns det en lite lillebror i magen så allt var nytt och spännande. Det var snö överallt så inget fokus lades på trädgården.

Senare på våren så förstod vi att vi hade en riktig syrenberså. Och att trädgården var en plats vi skulle bli kära i. Inte en plats för massa odlingar eller projekt utan en plats att få vara i, leka på och samla vänner i. Det är sådant som det inte stod något om i prospektet eller något vi kunde ana när vi var på visning. Jag skrev HÄRomdagen om den nya plats vi hittade i trädgården.

Ser fram emot att få upptäcka och uppleva vårt hem framöver. Kommer garanterat ändras med hur vi som familj kommer ändras. Barnen blir äldre och så skåning om flyttar ut, vi kommer säkerligen få nya hobbies som kanske tar plats i hemmet och vi kanske kommer ändra stil? Glad att få långa vår vackra 80-åring några år för att sedan överlåta till annan familj.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.